Hakem Halil Umut Meler'i yumruklayan Faruk Koca kimdir?

Hakem Halil Umut Meler'i yumruklayan Faruk Koca kimdir?
MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e sahanın içinde yumruk attı. İşte, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hakkında bilgiler...Faruk Koca 1964 yılında...

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e sahanın içinde yumruk attı. İşte, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hakkında bilgiler...

Faruk Koca 1964 yılında Ankara'nın Bala ilçesinde dünyaya geldi.

Lise mezunu olan Faruk Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AKP'den iki dönem Ankara Milletvekilli olarak görev aldı.

Evli ve dört çocuk babası olan Koca, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı olarak görev alıyor.

2021 yılında Ankaragücü'nde gerçekleştirilen olağan genel kurulda 1058 oyun 802'sini alan Faruk Koca, başkanlığa seçildi.

Erdoğan'ın ev sahibiydi

Koca, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2014’te Cumhurbaşkanı seçilince taşındığı, 12 yıl oturduğu Keçiören’deki evinin sahibiydi.

2022 Ekim ayında fair play yönetici ödülü aldı

2021 yılında Ankaragücü'nde yapılan olağan genel kurulda 1058 oyun 802'sini alan Faruk Koca, başkanlığa seçildi.

Koca, Ekim 2022'de ayın Fair Play yönetici ödülünü de almıştı.

Erdoğan’ın kilitli ve baygın halde olduğu zırhlı aracın camını balyoz ile kırmıştı

Faruk Koca, milletvekili olduğu yıllarda dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kilitli ve baygın halde olduğu zırhlı aracın camını balyoz ile kırarak Erdoğan’ın hastaneye yetişmesini sağlamıştı.

Koca, yaşananları şöyle anlatmıştı:

“Ben Başbakan’ın konvoyundaki diğer araçtaydım. TBMM kapısına geldiğimiz anda makam aracı aniden dönüş yaptı. Harun iyi bir şofördür. Bir dakika içinde hastaneye ulaştı. O esnada kaldırıma çıkmış, bazı arabaların aynalarına çarpmış olabilir.
Hastaneye geldiğimizde Ömer Çelik arabadan inerek doktor istedi. O arada korumayla şoför de inince kapılar kilitlendi. Ağır silahlar vardı. Korumalar kapıyı açmak için arabaya ateş etmeyi düşündüler. Ama zırhlı araca ateş etmek kötü sonuçlar doğurabilirdi. Camı kırmak için tuğlayla da vurdular.

O anda yandaki inşaatı gördüm. Bir inşaatçı olarak hemen oradan balyoz getirmelerini istedim. Korumalar koştu getirdi, cama vurdular. Hastanenin yanında inşaat olmasaydı işimiz zordu. Neyse ki balyoz bulundu. Öldü diye düşündük. O anın psikolojisiyle herkes bir şey yapmaya çalışıyordu. Cam çatlatılınca hemen kapıyı açarak Başbakan’a seslendim. “İyi misiniz?” dedim. Bir şey demedi. Nefes alıp almadığına baktım. Aldığını görünce rahatladım. Baygındı. Üstüne başına baktım. Ceketi yırtık değildi. Arabadan alarak hemen içeri götürdük. Yarım saat sonra kendine geldi.”

Faruk Koca, 1 yıl önce Süper Lig’de Fair Play/Adil Oyun Başkan/Yönetici Ödülü’nü almıştı.