İBB’den engelli bireyler ve ailelerine ücretsiz tatil fırsatı

İBB’den engelli bireyler ve ailelerine ücretsiz tatil fırsatı
İBB, engelli bireyler ve ailelerine Florya ile Şile’de doğayla iç içe, ücretsiz ve erişilebilir tatil imkanı sunuyor. Kamplarda konaklama, dört öğün yemek, sağlık hizmeti ve sosyal etkinlikler ücretsiz sağlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyler ve yakınları için ücretsiz tatil imkanı sunmaya devam ediyor. Florya ve Şile’de bulunan Engelliler Kampları, doğa içinde konforlu bir konaklama ve sosyal etkinliklerle dolu bir mola fırsatı sağlıyor.

Kamplarda 5 gece 6 gün boyunca konaklayan misafirler, dört öğün ücretsiz yemek, 24 saat sağlık ve güvenlik desteği ile ağırlanıyor. Florya Kampı’nda 55, Şile Kampı’nda ise 74 adet 1+1 yaşam evi bulunuyor. Ailelerin birlikte konaklayabildiği bu evlerde 4-5 kişilik gruplar rahatça kalabiliyor.

engelli-kamplari-9.jpg

En az yüzde 40 engelli raporu aranıyor

Florya Kampı; mini golf, oyun parkı, spor sahaları, konferans ve kuaför salonları gibi alanlarla öne çıkarken, Şile Kampı ise binicilik, okçuluk, sinema, mini hayvanat bahçesi gibi birçok sosyal imkanı bir arada sunuyor.

Başvuru yapabilmek için İstanbul’da ikamet eden ve en az yüzde 40 engelli raporuna ya da ÇÖZGER belgesine sahip bireyler, ÖZGEM merkezlerine ya da Engelli İrtibat Bürolarına şahsen başvurabiliyor. İlçe planlamasına göre yapılan değerlendirme sonrası uygun tarihler için davet yapılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar