İstanbul için uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

İstanbul için uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor
İstanbul'da bu gece 23.00'ten itibaren başlaması beklenen yağışların, yarın öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. AKOM'dan yapılan açıklamada, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmurun ağırlıklı olabileceği...

İstanbul'da bu gece 23.00'ten itibaren başlaması beklenen yağışların, yarın öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. AKOM'dan yapılan açıklamada, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmurun ağırlıklı olabileceği kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre; bu gece 23.00'ten itibaren İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin kuzey bölgelerinde, Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı hava etkili olacak.

Sıcaklıklar 25 dereceye geriliyor

İstanbul’da hafta boyunca 30-32 derece aralığında seyreden sıcaklıkların hafta sonu itibari ile 25 derece civarına gerileyecek. Beraberinde yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri yaşanacak.

6 ilçede etkili oalcak

Özellikle Anadolu yakasının doğu ilçelerinde Çekmeköy, Kartal, Sultanbeyli, Pendik, Tuzla ve Şile'de yarın akşam saatlerine kadar devam edecek yağışların, daha sonra gücünü kaybedeceği tahmin ediliyor.

Mevsim nedeniyle sıcak ve nemli hava ile kuzeyin serin havasının İstanbul üzerinde karşılaşmasının, kararsız hava koşulları oluşturabileceği de belirtildi. Bu nedenle yağışların tahmin edilenden fazla olma ihtimali de bulunuyor.