İstanbul’da scooter düzenlemesi: Aracını park alanına bırakan indirim alacak

İstanbul’da scooter düzenlemesi: Aracını park alanına bırakan indirim alacak
İBB, sayıları gün geçtikçe artan e-scooterların yarattığı sorunlara ilişkin bir dizi önlem alacağını duyurdu. Kent merkezlerindeki belli alanlarda hız sınırı ve kiralama şirketleri ortaklığıyla park alanı ve İstanbulKart’la...

İBB, sayıları gün geçtikçe artan e-scooterların yarattığı sorunlara ilişkin bir dizi önlem alacağını duyurdu. Kent merkezlerindeki belli alanlarda hız sınırı ve kiralama şirketleri ortaklığıyla park alanı ve İstanbulKart’la kullanım kolaylığı gibi uygulamalar olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcı Dr. Buğra Gökçe, e-scooterlara ilişkin yeni uygulamaları hayata geçireceklerini duyurdu.

Sosyal medya hesabından yapılması planlanan ve kiralama şirketleriyle ortak yapılacak düzenlemelere ilişkin bilgi veren Gökçe, “Skuterlar ile ilgili tüm paydaşlarla önemli bir adım attık. Hem Skuterların kullanımını kolaylaştırmak hem de düzensiz park sorunu nedeniyle oluşan sorunları azaltmak için yeni bir eylem planı hazırladık” ifadelerine yer verdi.

Buğra’nın aktarımına göre e-scooterlarla ilgili önümüzdeki dönemde şu adımların atılması düşünülüyor:

“1500 park alanı açılacak.

İlçe Belediyeleri ile konumları belirlenen bu park alanlarının yapımına operatörler de katkı sağlayacak.

Park alanlarına park eden kullanıcılardan yüzde 10-15 indirime tekabül eden açılış ücreti alınmayacak.

SÜRÜCÜLERE İKİ AYDA BİR EĞİTİM

Yaya trafiğinin yoğun olduğu kent merkezleri “hassas bölge” olarak tanımlanıp, bu bölgelerde hız sınırı 12,5 km/s olarak düzenlenecek.

Kullanıcılara operatörler tarafından 2 ayda bir eğitim verilecek.

Operatörlerin mobil uygulamaları İstanbulKart ile entegre olacak. Süreç içerisinde toplu taşıma ile tam entegrasyonu sağlayacak çözümler geliştirilecek.

E-SCOOTER KOMİSYONU KURULACAK

Kuracağımız E-Skuter Komisyonu ile ilçe belediyeleri, operatörler ve idaremiz eşgüdüm içerisinde hareket edecek.”