Jeolog Okan Tüysüz'den Bursa'daki deprem sonrası 'İstanbul depremini tetikler mi?' sorusuna yanıt

Jeolog Okan Tüysüz'den Bursa'daki deprem sonrası 'İstanbul depremini tetikler mi?' sorusuna yanıt
Prof. Dr. Okan Tüysüz, Bursa'da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası "İstanbul depremini tetikler mi?" sorusuna yanıt verdi. Tüysüz, "İstanbul için şu an görülür bir tehlikeden bahsetmek mümkün görülmüyor"...

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Bursa'da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası "İstanbul depremini tetikler mi?" sorusuna yanıt verdi. Tüysüz, "İstanbul için şu an görülür bir tehlikeden bahsetmek mümkün görülmüyor" diye konuştu.

merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Bursa ve İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hissedildi.

NTV'nin haberine göre, Prof. Dr. Okan Tüysüz Gemlik’teki sarsıntının beklenen İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceğini anlattı. Tüysüz, depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın güney kolunda meydana geldiğini söyledi. “Bu kol bizim büyük deprem beklediğimiz deprem değil. O nedenle İstanbul için şu an görülür bir tehlikeden bahsetmek mümkün görülmüyor” diyen Tüysüz, “Gemlik Körfezi içerisinde çok çeşitli faylar var. Bunlardan birinin kırılmış olabileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.