Madeni 5 TL tartışmaya yol açtı: Atatürk'e saygısızlık...

Madeni 5 TL tartışmaya yol açtı: Atatürk'e saygısızlık...
Cumhuriyet'in 100. yılına özel 100 milyon adet basılan madeni 5 TL'ler tedavüle girdi. 5 TL'deki portrenin Atatürk'e benzemediğini öne süren vatandaşlar ise sosyal medya üzerinden duruma tepki gösterdiCumhuriyetin 100. yılı kapsamında...

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 100 milyon adet basılan madeni 5 TL'ler tedavüle girdi. 5 TL'deki portrenin Atatürk'e benzemediğini öne süren vatandaşlar ise sosyal medya üzerinden duruma tepki gösterdi

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın onayı ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basımı gerçekleştirilen madeni 5 liralar tedavüle girdi.

Yeni çıkan 5 TL' deki Atatürk ibaresi ise tartışmaya yol açtı. Vatandaşlar, madeni paradaki portrenin Atatürk'e benzemediğini belirterek tepkilerini dile getirdi.

Toplamda 100 milyon adet basılacak 5 Türk Lirası'nın piyasadaki hacmi 500 milyon lira oldu. Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, tedavüle giren 5 TL madeni hatıra paralar, bir defaya mahsus 100 milyon adet basıldı.