Manisa, 2026 Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonlar Ligi’ne ev sahipliği yapacak

Manisa, 2026 Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonlar Ligi’ne ev sahipliği yapacak
Manisa, 2026 Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonlar Ligi (DCL Football 2026) için yapılan ev sahipliği başvurusunun onaylanmasıyla büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Manisa, 2026 Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonlar Ligi (DCL Football 2026) için yapılan ev sahipliği başvurusunun onaylanmasıyla büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Türkiye'de işitme engelliler sporunun öncüsü olan Manisa İşitme Engelliler Spor Kulübü, bu tarihi organizasyonun şehre kazandırılmasında önemli bir rol oynadı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Bilal Cansu ve kulübün yönetimiyle birlikte DCL Yönetim Kurulu Üyeleri Thomas Kramer ve Rosario De Caro’yu ağırlayarak, organizasyonun Manisa'da yapılacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Dutlulu, şehrin uluslararası düzeyde tanıtımı ve engelli bireylerin toplumsal hayata etkin katılımının artırılması adına büyük öneme sahip bu etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tam destek vereceklerini ifade etti.

Turnuva, 27 Nisan-2 Mayıs 2026 tarihleri arasında Manisa’da düzenlenecek

Turnuva, 27 Nisan-2 Mayıs 2026 tarihleri arasında Manisa’da düzenlenecek ve yaklaşık 400 sporcu ve idareciyi ağırlayacak. Bu büyük organizasyon, Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen katılımcılarla, Manisa’dan tüm Avrupa’ya "Yeni Dostlar, Yeni Anılar, Yeni Umutlar" mesajı verecek.

Bilal Cansu, Manisa’nın bu etkinlikte ev sahibi olmasının sadece spora değil, şehrin kültürel ve sosyal değerlerinin uluslararası düzeyde tanıtılması açısından da büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Kulüp, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu'ya destekleri için teşekkürlerini sundu.

Kaynak:Bülten

Öne Çıkanlar