Manisa'da “Ben Buradayım” projesiyle kaybolma riski taşıyan bireyler güvende
Manisa Büyükşehir Belediyesi, “Ben Buradayım” projesiyle Alzheimer ve demans hastalarının yanı sıra kaybolma riski taşıyan down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli bireylerin güvenliğini sağlamayı amaçlıyor. Başlangıçta sadece yaşlı bireyleri kapsayan proje, zamanla farklı risk gruplarına da açılarak genişletildi.
Bileklikler konum takip özelliği sayesinde bireylerin anlık yerini gösteriyor, aileler ise bu bilgiyi cep telefonlarından kolaylıkla görebiliyor. Ayrıca son üç güne ait konum verileri de geriye dönük olarak izlenebiliyor.
“Yanlarında olmaya devam edeceğiz”
Veteriner İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, proje ile ailelerin kaygılarını azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Projenin merhum başkan Ferdi Zeyrek döneminde başlatıldığını hatırlatan İnce, “Başkanımız Besim Dutlulu’nun talimatıyla 17 ilçemizde dağıtımlara devam ediyoruz. Akademik destekle belirlediğimiz hedef gruplara yönelik çalışmaları sürdüreceğiz. Çocuklarımızın ve büyüklerimizin olumsuz bir durumla karşılaşmaması için her zaman yanlarındayız” dedi.
Ailelerden teşekkür
Otizmli oğlu için bileklik alan Esra Eroğlu, “Oğlum daha önce parkta kaybolmuştu. Bu projeyi duyunca hemen başvurdum. Artık içim çok daha rahat” dedi.
Down sendromlu kızı için başvuran Adalet Özdemir ise “Kızım çarşıda kaybolunca bileklik almaya karar verdik. Artık anlık takip edebileceğim. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak:Bülten