Mersin’de yelken tutkunlarının buluşma noktası: Babil Su Sporları Merkezi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesindeki Babil Su Sporları Merkezi, kentte denizle sporu bir araya getiren önemli bir adres haline geldi. Açılışından bu yana yaklaşık 1000 kişi farklı branşlarda eğitim aldı. Merkezde en çok ilgi gören programlardan biri, ücretsiz sunulan 5 derslik yelken kursu. Programı tamamlayan çocuklar ve gençler, istedikleri branşta ilerleyebilmeleri için ilgili kulüplere yönlendiriliyor. Merkezde SUP ve kano eğitimleri de veriliyor. Kayıt için bir kimlik fotokopisiyle Babil Su Sporları Merkezi’ne başvurmak yeterli.
Ücretsiz ve erişilebilir eğitim
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Yelken, SUP, kano kurslarımız var. Burası, Mersin’in spor aracılığı ile denizle buluştuğu önemli bir nokta. Belediyemizce verilen kurslar tamamen ücretsiz. Çocuklarımız ilgili spor dalına kanalize oldukları zaman kulüplere yönlendiriliyor” dedi. Taşkın, yüzme kursu dâhil yaklaşık 14 spor dalında faaliyet yürüttüklerini de aktardı.
Yelken doğayla bütünleşen bir spor
Yelken Antrenörü Hakan Süzülmüş, ücretsiz kurslara yoğun talep olduğunu belirterek “Yelkeni burada tanıyorlar; devam etmek isteyenlerle eğitim sürüyor. Yüzme bilmeleri yeterli. Yelken, tamamıyla doğayla bütünleşen bir spor. Küçük yaşlarda yapabilen sporcularımız var. Zor ama keyifli” ifadelerini kullandı.

Çocukların sesi
8 yaşındaki Yakup Aydın, “Ücretsiz yelken kursuna katıldım, çok güzel. Normalde bugün sondu ama 2 hafta daha kalacağım” dedi. Yiğit Atlas Vural, “5 gün ücretsiz geldim, çok sevdim. Şu an teknelerimi donatmayı biliyorum” sözleriyle ilerlemesini anlattı. Yarışçı Kumsal Aynaz, “Ulusal yarışlara gidiyorum. Babil Su Sporları Merkezi bize çok yardımcı oldu; buradan denize çıkmak daha kolay” dedi. Yaren Kala, Ela Genişoğlu ve Vega Karadağ da hem eğlenceli hem de zorlayıcı yanlarıyla yelkeni sevdiklerini dile getirdi.
Nasıl başvurulur?
Yelken, SUP ya da kano kurslarına katılmak isteyenler, kimlik fotokopisiyle Babil Su Sporları Merkezi’ne başvuru yapabiliyor. Eğitimler ücretsiz ve temel program 5 dersten oluşuyor; devam etmek isteyen kursiyerler kulüplere yönlendiriliyor.
Kaynak:Bülten