Meteoroloji uyardı: 6 ilde sağanak bekleniyor

Meteoroloji uyardı: 6 ilde sağanak bekleniyor
Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Ege'de sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Ayrıca 6 ilde de gök gürültülü sağanak yağış uyarısı verildi.Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere...

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Ege'de sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Ayrıca 6 ilde de gök gürültülü sağanak yağış uyarısı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğusu ile zamanla batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren İzmir, Muğla, Aydın, Antalya, Çanakkale il geneli ve Balıkesir'in batısının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren İzmir'in batısı ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normalleri civarında, Ege kıyıları ve İç Anadolu'da mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta, yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.

Uyarılar

Kuvvetli sağanak

Yağışların gece saatlerinden itibaren İzmir'in batısı ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.