Millet bahçesine dönüştürülen Atatürk Havalimanı görüntülendi

Millet bahçesine dönüştürülen Atatürk Havalimanı görüntülendi
Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesine dönüştürülmesinde inşaat süreci devam ederken, son hali havadan görüntülendi. Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesine dönüştürülmesinde inşaat süreci devam ederken, son hali havadan...

Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesine dönüştürülmesinde inşaat süreci devam ederken, son hali havadan görüntülendi.

 Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesine dönüştürülmesinde inşaat süreci devam ederken, son hali havadan görüntülendi.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi" ile açılmıştı. Ancak inşaat çalışmaların devam ettiği millet bahçesinde şuanda vatandaşların girişine izin verilmiyor. İnşaat çalışmalarındaki son durum havadan çekilen görüntülere yansıdı.

Uçakların iniş kalkış yaptığı pistlerin üzerinde futbol, basketbol ve oyun alanları kurulmaya devam ediyor. İçeride ayrıca etkinlikler için dev led ekranlar kuruluyor.

Millet bahçesi dikilen ağaçlar ve çimlendirme çalışmaları ile yeşile bürünmeye başladığı görülüyor. 2 milyon metrekare alana sahip şehir parkı tamamlandığında 70 bin metrekare kapalı alan ve etkinlik alanları olacak.

Dört mevsim yeşil kalabilecek ağaç cinslerinin kullanılması ile parkta 145.300 adet ağaç dikileceği belirtildi. 9 ayrı noktadan giriş ve çıkışların yapılabileceği parkta 2,5 kilometre uzunluğunda yapay dere oluşturulacak. Ayrıca 10 bin metrekare çocuk oyun alanları ve 2,5 kilometre bisiklet yolları yapılacak.

Atatürk Havalimanı 7 Nisan 2019'dan itibaren sivil uçuşlara, 2 Şubat 2022'den itibaren de kargo uçuşlarına kapatılmıştı. O tarihten sonra havalimanından ağırlıklı olarak iş jetlerinin kullanımı için faaliyet gösterir hale gelmişti.