Murat Kekilli: Kimse AFAD'a, Kızılay'a çalışmadı demesin

Murat Kekilli: Kimse AFAD'a, Kızılay'a çalışmadı demesin
Şarkıcı Murat Kekilli, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yetersiz kalmasıyla gündemde olan Kızılay ve AFAD'a yönelik eleştirilere karşı çıktı, "Deprem bölgesinde eksiklikler vardı ama kimse AFAD'a, Kızılay'a...

Şarkıcı Murat Kekilli, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yetersiz kalmasıyla gündemde olan Kızılay ve AFAD'a yönelik eleştirilere karşı çıktı, "Deprem bölgesinde eksiklikler vardı ama kimse AFAD'a, Kızılay'a çalışmadı demesin. Bunu demek büyük bir haksızlık olur" dedi.

Kekilli, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a açıklamalarda bulundu. Şarkıcı, Sabah yazarının "Deprem bölgesinde gönüllü arama kurtarma görevlisi olarak bulundunuz. Orada yaşadıklarınızı bizimle paylaşır mısınız?" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

Kayseri konserim sonrasında Adana'ya geçmiştim. 6 Şubat'ta Adana'da kaldığım gün depreme yakalandım. 99 İstanbul depremini de yaşamış biri olarak şunu söyleyeyim; 99 depremi Adana'da yaşadıklarımın yanında küçük kalır. Öleceğimi düşündüm, "Buraya kadarmış" dedim kendi kendime. Kaldığım otelden kendimi zor dışarı attım. Çok kötü bir gündü.

Depremden sonra İstanbul'a geldim. Yardım TIR'larıyla deprem bölgesine gittim. 3. gününde Kırıkhan'a ulaştık. Deprem bölgesine yönelik halkımız çok büyük bir dayanışma gösterdi. Böyle bir dönemde, bazı isimler, sosyal medyada deprem bölgesine gitmeden, evlerinde oturdukları yerden videolar çekip paylaştı.

'Nerede devlet, nerede AFAD, Kızılay' diye algı yaratmaya çalıştılar. Ama ben deprem bölgesine gittiğimde hem AFAD yetkililerinin hem de Kızılay'ın ve madenci kardeşlerimizin büyük fedakarlıkla nasıl çalıştıklarına şahit oldum. Gecelerini, gündüzlerine katıp aç susuz çalıştılar, varlarını yoklarını seferber ettiler. Sosyal medyada yalan yanlış paylaşımlar yapanlar beni çok üzdü. Sırf onlara cevap vermek için video çektim ve gerçekleri anlattım. İnsanların canı yanarken hâlâ siyaset yapmak gerçekten çok üzücüydü. Deprem bölgesinde eksiklikler vardı ama kimse AFAD'a, Kızılay'a çalışmadı demesin. Bunu demek büyük bir haksızlık olur. Devletimiz aslanlar gibi deprem bölgesi için her şeyi seferber etti. Ben nasıl çalıştıklarına şahitlik ettim ve sosyal medyamdan da gerekli cevabı verdim o günlerde...

"KENDİME TOGG ALACAĞIM"

Kekilli, Togg konusunda da görüşlerini dile getirdi:

Türkiye kendi arabasını üretti, bence bu çok önemli bir hamle. Togg için bile neler neler yazıyorlar. İnsan mutlu olur, kendi arabamızı ürettik diye. Bakıyorum sosyal medyaya Togg'u yerden yere vuruyorlar. Bunu bir İngiliz yapsa, bir Alman yapsa anlarım da, bu ülkenin vatandaşının yapmasına üzülüyorum açıkçası. Bakın Almanya'ya kendi araba markalarına nasıl sahip çıkıyorlar! Gurur duyuyorlar arabalarıyla. Ama Türkiye'de bazı kesimler bunun tam tersini yapıyor. Ben gurur duyuyorum Togg gibi bir araba ürettiğimiz için. Kendime de alacağım. Milli duygularla ortaya konmuş her değere sahip çıkıyorum.