Rengârenk 23 Nisan Etkinlikleri Rahmi M. Koç Müzesi’nde
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Rahmi M. Koç Müzesi’nde yine coşku dolu etkinliklerle kutlanacak. Çocukların hem eğlenip hem de yaratıcılıklarını gösterebilecekleri boyama atölyeleri ve özel sergiler bayramı daha da anlamlı kılacak.
Müzede gelenekselleşen iki etkinlik bu yıl da minik ziyaretçileri bekliyor. Saat 11.30’da başlayacak olan "Yelken Boyama" atölyesinde çocuklar, rengarenk fırçaları ellerine alarak kendi yelkenlerini tasarlayacak. Ardından, hava durumunun elverişli olması halinde saat 12.30 ile 14.45 arasında dört farklı yelken turu düzenlenecek. Bu tura katılmak isteyenlerin müze gişesinden bilet alırken isimlerini kayıt ettirmesi yeterli.
İkonik Vosvos renklendirilecek
Saat 13.00’te başlayacak olan bir diğer klasik etkinlik ise “Otomobil Boyama”. Çocuklar, ikonik beyaz Vosvos’u gruplar halinde renklendirecek. Her grup için 15 dakikalık bir süre tanınacak ve toplamda dört grup etkinliğe katılabilecek. Renklerle buluşan bu araçlar ve yelkenler birkaç gün boyunca müzede sergilenecek. Bu etkinliğe de sınırlı kontenjanla katılım sağlanabiliyor.

“Beygir Gücü” sergisiyle geçmişten günümüze bir yolculuk
Müzenin 30. yılına özel hazırlanan “Beygir Gücü” sergisi, çocuklara hem atların sanat ve mühendislikteki yerini hem de otomobillerin zaman içindeki dönüşümünü gösteriyor. Mustafa V. Koç Binası ve tarihi Lengerhane Binası’nda yer alan bu kapsamlı sergide, farklı dönem ve kültürlerden seçilen yaklaşık bin at figürü sergileniyor. Aynı serginin Erdoğan Gönül Galerisi’nde ise otomobil tarihine yön vermiş 35 özel araç yer alıyor. Sergi, 10 Haziran 2025’e kadar ziyaretçilere açık olacak.
Oyuncaklarla nostalji
Minik ziyaretçiler sadece boyama etkinlikleriyle değil, müzenin renkli koleksiyonlarıyla da zaman yolculuğuna çıkacak. Gazeteci-yazar Yalvaç Ural’a ait teneke oyuncaklar ve Nostaljik Dükkânlar bölümünde yer alan Haliç Oyuncakçısı, çocuklara hem geçmişi tanıma hem de keyifli vakit geçirme fırsatı sunacak.
Kaynak:Haber Merkezi