Rusya, 50 yıl aranın ardından Ay'a uzay aracı gönderecek

Rusya, 50 yıl aranın ardından Ay'a uzay aracı gönderecek
Rusya, neredeyse 50 yıl sonra ilk defa Ay'a uzay aracı gönderme görevi kapsamında 11 Ağustos'ta ülkenin uzakdoğusundaki bir kasabayı boşaltacak.Rusya'nın Roscosmos uzay ajansının açıklamasına göre, 1976'dan beri ilk defa Ay'a...

Rusya, neredeyse 50 yıl sonra ilk defa Ay'a uzay aracı gönderme görevi kapsamında 11 Ağustos'ta ülkenin uzakdoğusundaki bir kasabayı boşaltacak.

Rusya'nın Roscosmos uzay ajansının açıklamasına göre, 1976'dan beri ilk defa Ay'a uzay aracı gönderme görevi kapsamında, Luna-25 Ay'a iniş aracı Moskova'nın yaklaşık 5,550 kilometre doğusundaki Vostochny Uzay Üssü'nden fırlatılacak.

Uzay aracının fırlatılacağı bölgenin güneybatısındaki Rusya'nın Khabarovsk bölgesindeki Shakhtinskyi meskûn bölgesinde yaşayanlar roket hızlandırıcılar araçtan koptuğunda bu bölgeye düşeceği tahmin edildiği için 11 Ağustos sabahı bölgeden çıkartılacaklar.

Roscosmos, Lunar-25'in Ay'ın güney kutbuna inen ilk araç olacağını belirtti. Aracın Ay'ın yüzeyinde bir yıl kalması bekleniyor.

Görevin ana hedefleri arasında yumuşak iniş teknolojilerini geliştirmek, Ay'ın iç yapısını araştırmak ve su gibi kaynakları aramak var.(REUTERS)