Saç köklerini vitaminle dolduruyor, dökülmeyi anında durduruyor

Saç köklerini vitaminle dolduruyor, dökülmeyi anında durduruyor
Saç bakım yağlarını düzenli kullanarak saç köklerine vitamin depolayabilir ve dökülme sorunu ile mücadele edebilirsiniz. Saçlarınız çeşitli nedenlere bağlı olarak dökülme sorunuyla karşı karşıya kalabilir. Stres, genetik...

Saç bakım yağlarını düzenli kullanarak saç köklerine vitamin depolayabilir ve dökülme sorunu ile mücadele edebilirsiniz.

Saçlarınız çeşitli nedenlere bağlı olarak dökülme sorunuyla karşı karşıya kalabilir. Stres, genetik faktörler, yetersiz beslenme, vitamin ve mineral eksikliği, yanlış saç bakım uygulamaları, boya gibi aşırı kimyasal işlemlere maruz kalmak, saçlara ısı uygulamak saç dökülmesinin en büyük sebepleri olarak kabul edilir. Günde ortalama 80-100 tel arası saç dökülmesi normal olarak kabul edilir. Bu doğal bir döngüdür.

Doğru bakım ile saç ekimine gerek kalmadan saç dökülmesini durdurabilir ve çok ciddi sonuçlar ortaya çıkmadan saçlarınızı güçlendirebilirsiniz.

Bazı doğal yağlar güçlü bir vitamin deposudur. Saç bakım rutinine eklendiğinde ve düzenli olarak saç diplerine uygulandığında saç köklerine vitamin depolayarak dökülme sorununu ortadan kaldırır. Saçların güçlü, canlı, sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Saç köklerini beslediği için dökülen saçların yerine yenilerin çıkmasını sağlar. Böylece saç kaybı yaşasanız da yeni saçlarınız çok hızlı bir şekilde çıkar.

İşte saç dökülmesini engelleyen besinler

Yumurta: Yumurta güçlü bir protein kaynağıdır. B12 vitamini bakımından zengin olan yumurtanın sarısı saç dökülmesinin önüne geçer. Deriyi beslediği için saçların çok daha gür çıkmasını sağlar. Her sabah 1 adet haşlanmış yumurta yiyecek saçlarınızın güçlenmesine destek olabilirsiniz.

Yeşil yapraklı sebzeler: Bol lif kaynağı olan yeşil yapraklı sebzeler saç dökülmesini durdurabilir. Başta ıspanak ve karalahana olmak üzere yeşil yapraklı sebzeler de saç dökülmesine iyi gelen sebzeler arasında yer almaktadır. Yeşil yapraklı sebzeleri düzenli tüketmek kepek oluşumunu da ortadan kaldırır.

Ispanak: Ispanak bol miktarda C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum içerir. Bu nedenle besin değeri yüksektir. Vitamin deposu olan ıspanak saç köklerini güçlendirir ve dökülmeleri durdurur. Ispanak tüketerek halat gibi güçlü saçlara sahip olabilirsiniz.

Yoğurt: Yoğurt kalsiyum ve protein bakımından çok zengin bir besindir. Yoğurt, yüksek bir protein kaynağı olmasının yanı sıra B vitamini bakımından da zengindir. Yoğurt vitamin ve mineral deposu olduğu için saçları nemlendirir. Saçlara doğal parlaklık kazandırır.

Havuç: Havuç içerisinde bol miktarda A vitaminin barındırır. Havuç, saçlar için gerekli sebum adı verilen maddenin üretilmesinde çok aktif bir rol oynar. Havuç içerdiği beta-karoten sayesinde cilt dokularının onarır ve güneşin sert ışınlarına saçları karşı korur.

Yağlar

Zeytinyağı: Zeytinyağı güçlü bir E vitamini kaynağıdır. Saç köklerine E vitamini depolayarak saçların hızlı bir şekilde toparlanmasına yardımcı olur. Saç dökülmesini kısa sürede durdurur. Yeni saç oluşumunu destekler.Zeytinyağı ayrıca saçlar için güçlü bir nem kaynağıdır. Saçları kökten uca nemlendirir. Kırılmalarını ve dökülmelerini engeller.

Çörek otu yağı: Çörek otu yağı yapısında çinko, demir, kalsiyum, selenyum ve magnezyum gibi mineralleri; A, C, B1 ve B6 gibi son derece önemli vitaminleri içeriyor. Çörek otu yağı içeriği sayesinde saçların güçlenmesini sağlıyor. Dökülmeye iyi gelen yağlar kategorisinde bulunan çörek otu yağı, saç dökülmesini engelliyor. Ayrıca saç diplerinde meydana gelen kuruluk ve pul pul dökülme gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Düzenli kullanımda saç ömrünü uzatan ve harika bir gürlük sağlayan çörek otu yağı cilt üzerindeki lekelenmelerin de giderilmesine de yardımcı oluyor.

Sarımsak yağı: Sarımsak yağı, vitamin ve mineraller açısından çok zengin doğal yağlar arasında yer alır. Sarımsak yağı zengin içeriği sayesinde saçlarda oluşan kepeği engellemeye, saç derisindeki kuruma ve kaşıntı gibi sorunları çözmeye ve saçı gürleştirmeye yardımcı olur.Sarımsak yağı saç dökülmesini önler. Yeni saç oluşumuna destek olur. . Bunlarla beraber yıpranmış saçlara da şifa olan sarımsak yağı saçtaki kırılmaları azaltıyor, saçın daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlıyor.

Menekşe yağı: Menekşe, sadece hoş kokusu ile kendinde hayran bırakan bir bitki değildir. Aynı zamanda pek çok faydası da bulunur. Menekşe yağı, kurutulmuş menekşe yaprağı ile kurutulmuş menekşeden elde edilir. Menekşe yağı özellikle cansız ve kırılan saçlar üzerinde çok etkilidir. Menekşe yağı, saçları kökten uca besler. Saçların güçlü ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Saç derisindeki kuruluk sorununu giderir. Kepek ve pul pul dökülme sorunlarını engeller. Menekşe yağı dökülen saçların yerine yenilerinin çıkmasına da destek olur. Orijinal olduğundan emin olduğunuz menekşe yağını, saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Ortalama olarak menekşe yağını 25-30 dakika saçınızda bekletin. Daha sonra durulayın. Menekşe yağını saçlarınıza haftada 1-2 kez uygulayarak dökülmeleri durdurabilirsiniz. Menekşe yağını bulmak diğer yağları bulmak kadar kolay değildir. Ancak saçlar için mucizeler yaratır. Menekşe yağı ile her zaman güçlü, parlak ve canlı saçlarınız olabilir.

Ravent otu: Ravent A vitamini deposudur. Bu doğal antioksidan, serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olur. Cildin ve saçların parlak olmasına destek olur. Saç köklerini güçlendirir ve saçlarınıza zarar vermeden doğal rengine döndürür. Ravent kökü saça açık kahverengi veya sarışın bir renk verdiği bilinen iyi bir oksalik asit dozu içerir. Oksalik asit varlığı saç renginin daha uzun süre dayanmasını sağlar ve saç derisine zarar vermez.