Sonunda Huysuz’un istediği oldu

Sonunda Huysuz’un istediği oldu
Türk sanat dünyasının önemli isimlerinden 'Huysuz Virjin' tiplemesiyle tanınan Seyfi Dursunoğlu’nun mirası, sanatçının istediği gibi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin oldu. İki yeğeninin mirastan pay almak için açtığı...

Türk sanat dünyasının önemli isimlerinden 'Huysuz Virjin' tiplemesiyle tanınan Seyfi Dursunoğlu’nun mirası, sanatçının istediği gibi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin oldu. İki yeğeninin mirastan pay almak için açtığı davadaki talepler reddedildi. 2020'de 87 yaşında hayatını kaybeden ve ölümünden yıllar önce vasiyetnamesini hazırlatan sanatçı, Üsküdar Çengelköy'de bulunan evi ve bankadaki yüklü miktardaki birikimini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bırakmıştı.

Seyfi Dursunoğlu'nun yeğenlerinden Evren Saydan ile Erhan Saydan vasiyete itiraz ederek, vasiyetnamenin iptali için dava açtı. Dursunoğlu’nun mirası Çağdaş Yaşamı Destekleme Destekleme Derneği’ne bırakmasına itiraz eden iki yeğeni mahkemeyi kaybetti. İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, vasiyetin iptali davasını reddetti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, yaptığı açıklamada mahkemenin kararını duyurdu. Dernek adına yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Vasiyetnamesi ile evini ve bankadaki nakit birikimini ÇYDD’ye bağışlayan, değerli bağışçılarımızdan Seyfi Dursunoğlu'’un iki yasal mirasçı tarafından derneğimize karşı açılan vasiyetnamenin iptal davası, İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi. Eğitimin ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının toplumsal gelişmemizde çok önemli payının olduğu bilinciyle yaptığı bağış ile gelecek kuşakların yolunu aydınlatan, Cumhuriyet’in kazanımlarına ve çağdaş yaşam değerlerine duyduğu inançla örnek bir sanatçı olan Seyfi Dursunoğlu’nu bir kez daha sevgi ve özlemle anıyoruz.”