Tarsus’ta Festival Coşkusu: Binlerce kişi sokaklara taştı

Tarsus’ta Festival Coşkusu: Binlerce kişi sokaklara taştı
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Tarsus Festivali dans, müzik, sanat ve atölye etkinlikleriyle kenti karnaval alanına çevirdi.

10 bin yıllık tarihiyle adeta bir açık hava müzesini andıran Tarsus, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali ile yeniden sanatın, kültürün ve eğlencenin merkezi oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleşen festival, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Festivalin ikinci gününde kent merkezinde kurulan sahneler, dans topluluklarının ve müzik gruplarının gösterileriyle dolup taştı. 7’den 77’ye herkesin ilgiyle takip ettiği etkinliklerde, edebiyattan gastronomiye, tiyatrodan dansa uzanan zengin bir program yer aldı.

binlerce-yurttas-4-uluslararasi-tarsus-festivaline-akin-etti-1.jpg

Atölyelerde Yoğun İlgi

Festival kapsamında düzenlenen atölyeler, katılımcılardan büyük beğeni topladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin yürüttüğü “Yaratıcı Tiyatro”, “Yaratıcı Drama”, “Oyunculuk” ve “Oyunla Tiyatro” atölyeleri, sanatseverlerin buluşma noktası oldu. Ünlü modacı Dilek Hanif’in Mersin dokumalarından hazırladığı kıyafetlerin yer aldığı “Mersin Dokumaları Kıyafet Sergisi” de ziyaretçilerden tam not aldı.

binlerce-yurttas-4-uluslararasi-tarsus-festivaline-akin-etti-14.jpg

Dans Gösterileri Tarsus’u Karnavala Çevirdi

Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen dans ekipleri, rengarenk kıyafetleriyle Tarsus sokaklarını şenlendirdi. Yarenlik Alanı’nda gerçekleşen gösterilerde; Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Yunanistan’dan “Ethniki Antistasi, Igoumenitsa” Kültür Derneği, Gürcistan’dan “Flying Georgians”, Arnavutluk’tan “Kud Mladih Novi Pazar”, Bosna Hersek’ten “Ivan Planina Tarčin”, Kosova’dan “Kastriotet” ekipleri ve KKTC’den “Retro Çalgıcıları” sahne aldı.

Çocuklar İçin Renkli Bir Gün

Festivalde çocuklar da unutulmadı. Kültür Park’a kurulan özel oyun alanları, 3D modelleme ve robotik atölyesi, çiçek ekim etkinlikleri ve itfaiye parkuru miniklerin ilgisini çekti. Mercan 100. Yıl İklim ve Bilim Merkezi’nin atölyeleri, çocuklara hem eğlenceli hem öğretici anlar yaşattı.

binlerce-yurttas-4-uluslararasi-tarsus-festivaline-akin-etti-19.jpg

Kültür Park’taki stantlarda rengarenk balonlar, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları festivalin çocuk yüzünü tamamladı. Binlerce kişinin katıldığı 4. Uluslararası Tarsus Festivali, Tarsus’u bir kez daha kültürlerin buluştuğu, coşkunun paylaşıldığı bir şehir haline getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar