TRT'den yeni kanal: "Diyanet Çocuk"

TRT'den yeni kanal: "Diyanet Çocuk"
TRT, Diyanet Çocuk adlı kanalı yayına açtı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kanalla ilgili açıklamasında “Sapkın akım ve ideolojilerin olumsuz etkilerine karşı çocuklara benlik kazandıracak” dedi.Türkiye'nin dini içerikli...

TRT, Diyanet Çocuk adlı kanalı yayına açtı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kanalla ilgili açıklamasında “Sapkın akım ve ideolojilerin olumsuz etkilerine karşı çocuklara benlik kazandıracak” dedi.

Türkiye'nin dini içerikli ilk çizgi film kanalı olma özelliği taşıyacak olan TRT Diyanet Çocuk kanalı, yayın hayatına başladı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen TRT Diyanet Çocuk kanalının açılış töreninde konuşan Ali Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

"Kalpleri ve zihinleriyle berrak bir ayna ve kıymetli bir cevher olan çocuklar, toplumun inanç, ahlak, değer ve kültür dünyasının mirasçılarıdır. Millet ve medeniyet birikiminin geleceğe taşınmasında en büyük etkendir. Bu yüzden medeniyet geleneğimizde çocukların eğitimi, bilhassa din eğitimi üzerinde hassasiyetle durulmuştur. Yaşadıkları çağın şart ve imkanları doğrultusunda onları en ideal şekilde geleceğe hazırlamanın gayreti içerisinde olunmuştur.

Batıl inanç ve düşüncelerin, sapkın akım ve ideolojilerin, yabancı kültürlerin olumsuz etkileri karşısında çocuklarımıza güçlü bir benlik idraki kazandıracak milli, özgün ve kaliteli içerikler üretmenin ve bunları çocuklarımıza izlettirmenin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. TRT Diyanet Çocuk kanalımız, son derece titiz bir çalışma neticesinde üretilen içerikleriyle bir taraftan çocuklarımızın bilgi ve bilinç düzeylerini artırırken diğer taraftan da duygu ve düşünce dünyalarına ışık saçan yeni ve tertemiz bir penceredir.”