TRT’nin Teşkilat dizisi davalık oldu

TRT’nin Teşkilat dizisi davalık oldu
TRT’de yayımlanan ve daha önce “subliminal mesaj” iddialarıyla gündeme gelen “Teşkilat” isimli dizi davalık oldu. Yapımcı ve senarist Kazım Karabekir Kurtoğlu, Teşkilat dizisinin senaryosu ile marka hakkının kendisine...

TRT’de yayımlanan ve daha önce “subliminal mesaj” iddialarıyla gündeme gelen “Teşkilat” isimli dizi davalık oldu.

Yapımcı ve senarist Kazım Karabekir Kurtoğlu, Teşkilat dizisinin senaryosu ile marka hakkının kendisine ait olduğunu, TİMS B adlı yapım şirketinin senaryoyu izinsiz biçimde kullanarak yeniden çektiğini ve yeni çekilen dizinin TRT’de aynı isimle yayınlandığını belirterek dava açtı.

Daha önce yazdığı senaryo doğrultusunda kendi çektiği dizinin YouTube kanalında yayınlandığına dikkati çeken Kurtoğlu, marka hakkına tecavüzün sonlandırılmasını istedi, maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

T24’den Asuman Aranca’nın haberine göre; dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, dizinin yayımlanmasının “haksız rekabet oluşturabileceği ve Kurtoğlu’nun marka tescilinden doğan haklarının ihlali niteliğinde” olduğu kaydedildi.

Mahkemenin, Kurtoğlu’nun zararının hesaplanmasına ilişkin bilirkişi raporunun gelmesinin ardından kararını vermesi bekleniyor.