Türk Yıldızları Mersin semalarında: “Atatürk’ün kentinde gökyüzüne imza atacağız”

Türk Yıldızları Mersin semalarında: “Atatürk’ün kentinde gökyüzüne imza atacağız”
23 Nisan etkinlikleri kapsamında Mersin’e gelen Türk Yıldızları, Başkan Seçer’i ziyaret etti. Seçer, “Mersin halkı sabırsızlıkla sizi bekliyor. Burası Atatürk’ün kenti” dedi. Gösteri 2018’den sonra ilk kez yapılacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yılı kutlamaları için Mersin’e gelen Türk Hava Kuvvetleri’nin dünyaca ünlü akrobasi timi Türk Yıldızları, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Seçer, “Mersin halkı sabırsızlıkla Türk Yıldızları’nı bekliyor. Sizlerin engin deneyimiyle çok özel bir gösteri olacağına inanıyoruz” dedi.

Etkinliğin 23 Nisan haftasında yapılmasının önemine dikkat çeken Seçer, “Mersin’i hep Atatürk’ün kenti olarak anons ederiz. Burası bu anlamda çok duyarlı bir şehir. 23 Nisan bir yandan bağımsızlığımızın, bir yandan da milletimizin kararlılığının simgesi” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Türk Yıldızları’ndan Üsteğmen Fatih Sağlam, Üsteğmen Mehmet Cihad Karadutlu, Kıdemli Başçavuş Şahin Demirci, Kıdemli Başçavuş İbrahim Genç ve Üstçavuş Ramazan Göz de yer aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve opera sanatçısı Bengi İspir Özdülger de heyete eşlik etti.

whatsapp-image-2025-04-20-at-14-07-27.jpeg

Gösteri, Mersin Valiliği himayesinde ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda, Mersin İdman Yurdu Meydanı sahil bandında gerçekleştirilecek. 2018’den bu yana Mersin’de ilk kez havalanacak olan Türk Yıldızları, NF-5 2000 A/B tipi savaş uçaklarıyla Mersin semalarını süsleyecek.

Seçer, Türk Yıldızları’nın gençler için ilham verici bir rol üstlendiğini vurgularken, “Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözünü sizlerin gösterisiyle somutlaştırıyoruz. Türk gençliği pilotluğa büyük ilgi duyuyor, siz de onlara çok değerli bir örnek sunuyorsunuz” diye konuştu.

2018'den sonra ilk kez Mersin'de gösteri yapacaklar

Mersin’in stratejik konumuna da dikkat çeken Seçer, “Doğu Akdeniz’deki gelişmeler, Mersin’in önemini daha da artırdı. 1974 Barış Harekâtı’nda da çok kritik bir rol üstlendik. Bu kent, askeri ve politik anlamda özel bir yerde duruyor” dedi.

Üsteğmen Fatih Sağlam ise yaptığı konuşmada, “Güzel bir gösteri olacağına inanıyoruz. Buranın coşkusunu biz de özledik. 2018’den bu yana ilk defa Mersin’deyiz, şehrin heyecanı şimdiden hissediliyor” dedi.

Ziyaret sonunda Türk Yıldızları ekibi, Başkan Seçer’e imzalı bir Türk Yıldızları tablosu hediye etti. Gösteri, 23 Nisan haftasında Mersinlilere unutulmaz anlar yaşatacak.

turk-yildizlari-ekibinden-baskan-secere-ziyaret-1.jpg

Kaynak:Bülten

Öne Çıkanlar