Türkan Şoray’ın kostümleri sergi oldu

Türkan Şoray’ın kostümleri sergi oldu
Türkan Şoray önceki gün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Sinema Benim Aşkım Türkan Şoray Kostümleri” sergisi ve “Sinema Benim Aşkım” adlı söyleşide İzmirlilerle bir araya geldi.Ahmed Adnan Saygun Sanat...

Türkan Şoray önceki gün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Sinema Benim Aşkım Türkan Şoray Kostümleri” sergisi ve “Sinema Benim Aşkım” adlı söyleşide İzmirlilerle bir araya geldi.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki sergide Şoray’ın filmlerinde kullandığı kostüm ve afişleri yer aldı.

turkan-soray-3.jpg

Şoray, Bircan Usallı Silan moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide çekimler sırasında yaşadıkları zorluklara değindi ve “Güneş altında 24 saat çalıştık. Ama sevdiğim şu alkışlar, hepsi helal olsun. Allah’a şükrediyorum. İyi ki beni sinemada var etmiş” açıklamasını yaptı.

turkan-soray-3-001.jpg

Sergide, Türkan Şoray’ın filmlerinde kullandığı kostüm ve film afişleri yer alıyor. Şoray, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapılan 'Sinema Benim Aşkım Türkan Şoray Kostümleri' sergisinin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile katıldı. Telefonla konuştuğumuz Şoray serginin oluşum sürecini şöyle anlatıyor: “Çok uzun yıllar boyunca bütün filmlerimde giydiğim kostümleri atmaya, oraya buraya saçmaya kıyamadığım için bir depoda saklamıştım. Onlar benim rol arkadaşımdı. O yüzden kıymetliydiler benim için. Yaklaşık 15 yıl önce bir yakınım bunları sergi yapmakla ilgili fikrini söyledi. Ben de mutlu oldum ve Türkiye’nin değişik yerlerinde bu kostümleri sergiledik. Sergiledikçe de gördüğü ilgi beni çok mutlu etti. Zaman zaman böyle sergiler yapıyoruz” diyor.