Türkiye’ nin ilk ve tek uluslararası dövme festivali 6. yılını kutluyor

Türkiye’ nin ilk ve tek uluslararası dövme festivali 6. yılını kutluyor
Festivalin sürprizi , Güneydoğu’nun 60 yaşını aşmış, geleneksel dövme yapma geleneğini sürdüren kadınlarının yaptıkları dövmeleri ve hazırlık aşamasını anlattıkları belgesel gösterimi ve bu yöntemlerle isteyenlere dövme yapmaları olacak.

Dünyanın ve Türkiye’ nin en deneyimli dövme sanatçıları, bu yıl altıncısı yapılacak olan ülkemizin ilk ve tek dövme festivali “İstanbul Tattoo Convention” da dövme tutkunları ile buluşacak. 26 Nisan ve 28 Nisan tarihleri arasında Taksim Grand Pera’da düzenlenecek etkinlikte dövme sanatçılarını yakından izleyebileceksiniz.

1712314778-guneydogulu-geleneksel-dovme-yasli-kadinlar-1.jpg

Festivalin en önemli sürprizi ise Güneydoğu’nun 60 yaşını aşmış, dövme yapma geleneğini sürdüren kadınlarının geleneksel yöntemlerle dövme yapmaları olacak. Dövmeci kadınlar, gençliklerinde büyüklerinden öğrendikleri gibi; yeni doğum yapmış annelerin anne sütünü, odun isi ile karıştırarak elde ettikleri malzemeleri iğne ile ellerine, yüzlerine ve bacaklarına işleyerek köylerindeki genç erkeklerin kalplerini kazanmaya çalıştıklarını söylüyor. O dönemde dövmeleri totem, koruyucu ya da şans getirmesi amacı ile yapan Güneydoğulu yaşlı kadınlar, 28 Nisan Cuma günü saat 15.00’de dövme tutkunlarına geleneksel yöntemlerle dövme yapacaklar. Ayrıca geleneksel yöntemlerle yaptıkları dövmeleri ve hazırlık aşamasını anlattıkları bir belgesel gösterimi de olacak.

İstanbul Tattoo Convention' a, aralarında Hollywood yıldızlarının dövmelerini yapan ABD, Brezilya, Rusya, İtalya, İngiltere, Hollanda ve Almanya gibi dünyanın farklı ülkelerinden ünlü dövme sanatçıları katılıyor. Türkiye’nin birçok şehrinden gelen tanınmış dövme sanatçılarının da katıldığı İstanbul Tattoo Convention 'da çeşitli kategorilerde dövme yarışmaları, yaratıcı atölyeler, seminer ve sergiler ile sektördeki son trendler izlenilebilecek. Dövme tutkunlarının dövme sanatını en ince ayrıntısına kadar izleyebilecekleri bu festivalde, ziyaretçiler sanatçıların geleneksel ve modern tekniklerini de uygulamalı olarak izleme ayrıcalığına sahip olacakları gibi bu sanatçılara dövme yaptırma imkanı bulacaklar.

1712314785-stanbul-dovme-festivali.jpg

Ziyaretçiler, festival boyunca "Dövme Yarışmaları” nı takip edebilecekler. Dövme sanatçıları, dünyada dövme tutkunları tarafından takip edilen ünlü dövme sanatçılarından oluşan jürilerin değerlendirmeleri ile birçok kategoride tarzının en iyileri arasında yer almak ve kupayı kaldırmak için yarışacaklar. Bunlarla beraber gün boyu Türkiye’nin tanınmış DJ''leri, dans ve müzik grupları da festivali renklendirecekler.