Ünlü CEO açıkladı: Bu bölümlerden mezun olanlar işsiz kalabilir
ABD merkezli teknoloji ve yazılım şirketi Palantir’in CEO’su Alex Karp, Dünya Ekonomik Forumu’nda açıklamalarda bulundu. Karp'a “Yapay zeka iş yaratacak mı yoksa işleri yok mu edecek?” diye soruldu. Karp'ın bu soruya yanıtı ise dikkat çekt
GAZETE PENCERE - Palantir'in CEO'su Alex Karp, yapay zekanın yok edeceği meslekleri açıkladı. Karp, “Yapay zeka, beşeri bilimler alanındaki işleri yok edecek. Eğer seçkin bir okula gittiyseniz ve felsefe okuduysanız -kendimi örnek olarak kullanacağım- umarım başka bir beceriniz vardır. Bu beceriyi pazarlamak zor olacak” dedi.
"MAVİ YAKALILARIN ÖNÜ AÇILACAK"
Felsefe mezunu olan Karp, 2003 yılında Palantir’i kurdu. Ünlü CEO, beşeri bilimler mezunlarının genellikle akademi, hukuk, devlet alanlarında kariyer yaptığını söyledi.
Yapay zekanın beyaz yaka işlerde sarsıntıya neden olacağını söyleyen Karp, mavi yakalı mesleklerin ise kariyerlerinin gelişeceğini kaydetti.

Karp, sözlerini bir örnekle açıkladı. Yapay zeka şirketleri için pil ve diğer bileşenleri üreten teknisyenlerden örnek veren Karp, 'Eğer bir mesleki teknisyenseniz çok değerli, hatta yeri doldurulamaz kişilerdir. Çünkü onları çok hızlı bir şekilde olduklarından farklı bir şeye dönüştürebiliriz. Bu işler daha da değerli hale gelecek' dedi.
Kaynak:Haber Merkezi