Yangından kurtarılan tavuklarına kavuştu: “Onlar benim çocuklarım”

Yangından kurtarılan tavuklarına kavuştu: “Onlar benim çocuklarım”
Seferihisar’daki yangında hayvanlarını kaybetme korkusu yaşayan Seher Beydağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri sayesinde 100 tavuğuna, kedisine ve köpeğine yeniden kavuştu.

İzmir’de günlerdir süren orman yangınları evleri, tarım alanlarını ve hayvan barınaklarını etkilerken, Seferihisar’dan gelen bir haber yürekleri ısıttı. Yangın sırasında Tire’de bulunan Seher Beydağ’ın 100 tavuğu, 2 bıldırcını, kedisi ve köpeği İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tahliye edilerek güvenli alana taşındı. Tedavi ve bakımları tamamlanan hayvanlar, Beydağ’a teslim edildi.

“Değerli eşyayı bırak, canlıları kurtar”
Yangın haberini aldığı anda oğlunu aradığını belirten Seher Beydağ, “Evi değil, hayvanlarımı düşündüm. Eşimden sonra onlara bağlandım. Onlar benim için her şey” dedi. Hayvanlarını görüntülü olarak gördüğü anda yaşadığı sevinci aktaran Beydağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve tüm ekiplere teşekkür ederek, “Yalnız olmadığımızı anladım” diye konuştu.

Büyükşehir ekipleri her yerde
Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, yangından etkilenen alanlardaki sahipsiz ya da tahliye edilemeyen hayvanları güvenli alanlara taşıyor. Işıkkent Köpek Bakımevi’nde bakımları tamamlanan hayvanlar sahiplerine ulaştırılıyor. Müdürlükte görevli şef Nadiray Gürel, “Başkanımızın talimatıyla en kısa sürede sizi çocuklarınıza kavuşturduk. Hep yanınızdayız” dedi.

05-07-2025-4fcdad9e-9d8b-497d-b183-6cb6fde56f98.jpg

Ödemiş’te de seferberlik
Yangından etkilenen bir diğer bölge olan Ödemiş’te, Hayvan Bakımevi boşaltılarak 119 köpek ve 36 kedi Kiraz Sahipsiz Hayvan Yerleşkesine nakledildi. Ayrıca HAYTAP çadırındaki 5 erişkin köpek, 1 yavru ve 2 keçi de güvenli alanlara taşındı. 30 koyunu olan bir yurttaşın da hayvanları köyüne götürüldü.

Mobil tedavi aracı 7/24 sahada
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mobil hizmet aracı ise yangın bölgelerinde 24 saat hizmet veriyor. Yaralı ya da dumandan etkilenen hayvanların tedavileri yerinde yapılıyor. Aynı zamanda sahipsiz hayvanların beslenmesine de destek olunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar