YKS'de 3 doğru 1 yanlış yaptı, Türkiye ortalamasının üzerinde çıktı

YKS'de 3 doğru 1 yanlış yaptı, Türkiye ortalamasının üzerinde çıktı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 17-18 Haziran'da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) sonuçlarını dün (20 Temmuz) açıkladı.Sonuçlara göre Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 17-18 Haziran'da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) sonuçlarını dün (20 Temmuz) açıkladı.

Sonuçlara göre Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına girenlerin 100 bin 510'u, Alan Yeterlilik Test (AYT) sınavına girenlerin 120 bin 920'si sıfır veya eksi puan aldı.

Sonuçların hemen ardından ise sosyal medyada konuşulan konulardan biri, Volkan Eren Erdoğan isimli bir öğrencinin TYT ve AYT'de yer alan her bölümdeki sorulara 3 doğru ve 1 yanlış yanıt vermesi oldu.

2021'de 0 doğru

bianet'e konuşan Erdoğan, bu sonuçlara rağmen bazı alanlarda Türkiye ortalamasını geçtiğini söyledi. Erdoğan, şunları dedi:

"YKS'de bir kez derece yapmıştım zaten. Şu anda İTÜ Bilgisayar Mühendisliği'nde okuyorum. Sonrasında bir arkadaşımla YouTube kanalı kurduk ve öğrencilere YKS hakkında tavsiyeler vermeye, dersler anlatmaya başladık.

"Aslında artık sınava öğrencilerim ve onlara bilgi aktarmak için giriyorum. Bu nedenle de her sene farklı sonuçlar elde etmeye çalıştım. Örneğin 2021 senesinde 0 doğru, 120 yanlış yaptım. Bu sene de tüm derslerde 3 doğru 1 yanlış yaptım. Sonuç olarak ortaya eğlenceli bir içerik de çıktı."

Düşük netler

Tüm testlerde 3 doğru ve 1 yanlış yanıt vermesine rağmen, aldığı sonuçla Türkiye ortalamasının üzerinde kalmasını sorduğumuz Erdoğan, bu soruya da şöyle yanıt verdi:

"TYT'de geçmedim; ama AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik dışındaki tüm alanlarda ortalamanın üstündeyim. Amacım ya da hedefim eğitim sistemini eleştirmek değildi; ama evet sosyal medyada böyle algılandı daha çok.

"Ama tabii ki 3 doğru 1 yanlış yapıp yine de ortalamanın üstünde olmam eğitim sistemimizin de aslında biraz kötü olduğunu gösteriyor. Öğrencilerin netlerinin neden bu kadar düşük olduğunu belki de artık araştırmanız gerekiyor."