Yol verme tartışmasında hakimin otomobilini durdurup saldırdılar

Yol verme tartışmasında hakimin otomobilini durdurup saldırdılar
Mardin’de görevli hakim H.Ü. ile trafikte seyir halindeyken yol isteyen 3 şüpheli arasında tartışma çıktı. Otomobiline çarpan ve H.Ü.’yü kaputun üstüne çıkarak durdurmaya çalışan şüpheliler, serbest bırakıldı. O...
Mardin’de görevli hakim H.Ü. ile trafikte seyir halindeyken yol isteyen 3 şüpheli arasında tartışma çıktı. Otomobiline çarpan ve H.Ü.’yü kaputun üstüne çıkarak durdurmaya çalışan şüpheliler, serbest bırakıldı. O anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, 2 Şubat günü saat 23.05'te meydana geldi. Kızıltepe ilçesinde görevli hakim H.Ü., Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı’nda kızını uçağa bindirip otomobiliyle geri döndüğü sırada, iddiaya göre arkasından süratli bir şekilde seyrederek uzun farlarını yakan otomobildeki biri kadın 3 kişi arasında ‘yol verme’ nedeniyle tartışma çıktı.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre paniğe kapılan H.Ü., o anları kayıt altına aldı. Görüş alanı daralan hakim H.Ü.'nün kullandığı otomobil, şüphelilerin otomobiliyle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle duran H.Ü.’nün otomobiline yaklaşan şüpheliler, küfürler ederek araca saldırdı. Aralarından biri, bu sırada kaputun üzerine çıktı. H.Ü., otomobilini bir süre bu şekilde hareket ettirdi. Uğradığı saldırıdan kurtulmak için polis kontrol noktasına kadar ilerleyen H.Ü., polislere kendisini tanıtarak yardım istedi.

Bu sırada şüpheliler, H.Ü.’ye saldırmaya çalışarak hakaret etmeye devam etti. H.Ü.'nün şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan şüpheliler, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.