Yavuz Ağıralioğlu merkezli "Saray" kulisleri

Yavuz Ağıralioğlu merkezli "Saray" kulisleri
Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkarak İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu’nun Erdoğan’ın çok yakın çevresindeki isimlerle temasta olduğu iddia edildi.Cumhuriyet Gazetesi yazarı...

Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkarak İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu’nun Erdoğan’ın çok yakın çevresindeki isimlerle temasta olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, ismini vermediği bir İYİ Partili yöneticinin, Ağıralioğlu’nun Saray’ın iki kritik ismi; Fahrettin Altun’un bir yardımcısı ve Erdoğan’ın özel kalem müdürü Hasan Doğan ile diyaloglarına dikkat çektiğini yazdı.

Barış Pehlivan İYİ Parti kaynaklarının kendisine aktardıklarını şöyle özetledi: 

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevden alınacağının konuşulduğu bir dönemdi. O sıralar, Yavuz Ağıralioğlu bakanlıktaki kadrolaşmaya dair düşüncelerini dile getirir oldu. Hakan Fidan’ın AKP’den Meclis’e gireceği söylentisi yayılınca da MİT Müsteşarı olmayı düşünmeye başladı.

FAHRETTİN ALTUN VE HASAN DOĞAN İDDİASI

Binali Yıldırım, altılı masayı dağıtmak için görevlendirildi. Hatta İYİ Parti’den iki isimle görüşmeler yapıyor. İddia edilen o isimlerden biri de Yavuz Ağıralioğlu idi.

AKP’li Faruk Çelikin ‘Yavuz Bey yapacağı bütün eleştirileri yaptı, artık icraat zamanı’ sözüne dikkat kesilin. Sonra Ağıralioğlu’nun Hasan Doğan’la ve Fahrettin Altunun bir yardımcısıyla diyaloglarını araştırın, bakın neler çıkar...

Eğer arzuladığı gibi İYİ Parti'de genel başkan yardımcılığı görevi verilseydi, bu istifa gerçekleşmezdi. Ama bence asıl planı şu: İktidar seçimi kaybederse, Mustafa Destici artık BBP Genel Başkanı olarak kalmaz. Ağıralioğlu da hep hayal ettiği gibi, Muhsin Yazıcıoğlunun koltuğuna oturur. Görülüyor ki birden fazla dala oynuyor."

AĞIRALİOĞLU İDDİALAR KARŞISINDA SESSİZ

Barış Pehlivan, tüm bu iddiaları sormak için Yavuz Ağıralioğlu’nu aradığını belirtti, “Ancak Ağıralioğlu sessiz kalmak istedi ve sSöyleyeceklerimi paylaştım. Yeni bir şey söylemenin lüzumu da yok sanki. Mazur görün, süreci izlemeye çalışıyorum” cevabını aldığını aktardı.