Ekrem İmamoğlu: Binali Yıldırım'dan daha memnundum, şimdiki iftiralar uydurmaya başladı

Ekrem İmamoğlu: Binali Yıldırım'dan daha memnundum, şimdiki iftiralar uydurmaya başladı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu rakibi Murat Kurum'a göndermede bulunarak "2019’daki rakibim Binali Yıldırım'dan daha memnundum. Şimdiki rakibim daha ilk günlerde su kaynattı. Şimdiden birtakım iftiralar uydurmaya başlamış" dedi.İstanbul...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu rakibi Murat Kurum'a göndermede bulunarak "2019’daki rakibim Binali Yıldırım'dan daha memnundum. Şimdiki rakibim daha ilk günlerde su kaynattı. Şimdiden birtakım iftiralar uydurmaya başlamış" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında halk buluşmalarına devam ediyor.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, Sancaktepe'de vatandaşla buluşan Ekrem İmamoğlu İBB'deki başkanlık süresinde hiçbir açılışa davet edilmediğini söyledi.

"Rakibim daha ilk günlerde su kaynattı"

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'u kendisine iftira atmakla suçlayan Ekrem İmamoğlu, "2019’daki rakibim, kulakları çınlasın, Sayın Binali Yıldırım'dan daha memnundum. Şimdiki rakibim, dedim yani biraz sıkıntı çekecek, ama daha ilk günlerde bile su kaynattı. Açık ve net. Niye böyle söylüyorum? Çünkü, şimdiden birtakım iftiralar uydurmaya başlamış. Hemen bunlar sıkışınca ne yapıyorlar? Herkesin milli duygularını sorgulamaya çalışıyorlar. Bir de bazen, utanmadan inancını sorgulamaya çalışıyorlar. Ben hep ne diyorum biliyor musunuz? Benim Türkiye Cumhuriyeti'nde, 86 milyon vatandaşımın içinden bir Allah’ın kulunun inancını da sorgulama hakkım yok, milli duygularını da sorgulama hakkım yok" diye konuştu.

"Bunlar daha da azıtacaklar"

"Benim vatanıma, milletime, bayrağıma, atama, dedeme, nineme, Atatürk'üme olan tutkumu sorgulayacak adam, anasının karnından doğmadı. İşine bak sen. Onun için su kaynattı, onun için" diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bunlar daha azıtacaklar biliyorum. Önden bunu söyleyelim de herkes haddini bilecek. Daha ilerisine gideyim. İnanç, Allah'la kul arasında. Yaradan, bize öyle güzel bir din vermiş ki, kimse kimsenin inancını ölçemez. Bir tek Yaradan’dan korkarım. Allah'ın kulundan korkmam. Benim inancımı sorgulayacak, inancımı yorumlayacak Allah'ın kulu, anasının karnından doğmadı kardeşim. İşine baksın. Dolayısıyla, bu kötü sözlere inanmayın. Bu kötü sözlerle muhatap olmayın. O kötü sözlerle ilgilenmeyin.