İmamoğlu'ndan Adil İstanbul Projeleri: Kız çocukları için 3 bin lira, 100 bin üniversiteliye ücretsiz ulaşım desteği

İmamoğlu'ndan Adil İstanbul Projeleri: Kız çocukları için 3 bin lira, 100 bin üniversiteliye ücretsiz ulaşım desteği
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Adil İstanbul Projeleri toplantısında konuştu. Kız çocukları okusun diye annelere 3 bin lira verilecek, üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlayacağızİmamoğlu yaptığı konuşmasında...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Adil İstanbul Projeleri toplantısında konuştu. Kız çocukları okusun diye annelere 3 bin lira verilecek, üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlayacağız

İmamoğlu yaptığı konuşmasında yeni dönemde İstanbul’u dayanışma ruhu ile yöneteceklerini ifade ederken 10 projesini açıkladı. Kız çocuklarına ve üniversite öğrencilerine destekler genişliyor.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

"İlk olarak çocuklara projede yer ayırdık. Çocuklarımız için çalışmaya devam ediyoruz. Kızlar okusun diye projemizi yeni dönemde hayata geçireceğiz. İhtiyaç sahibi ailelerimizin 1. sınıfa başlayan 30 bin anneye 3 bin lira annelerine teslim edeceğiz.

Sen oku diye başlattığımız projemize devam edeceğiz. 100 bin engelli, şehit çocuğu ve yoksulluk durumu bulunan öğrencilerimize 3 bin lira eğitim desteği vereceğiz.

39 ilçede 100’ün üzerinde okula beslenme desteği sağlamaya başladık. 2 milyon beslenme paketi dağıtacağız. Halk Süt projemize devam edeceğiz. Sofrasına süt gelmeyen çocuğumuz olmayacak.

Yuvamız İstanbul

Yuvamız İstanbullarda kısa mola merkezi yapacağız. Oralarda sadece kreşe gelen çocuklar değil yüzbinlerce çocuk faydalanacak. 100 yeni merkez açacağız. Böylelikle 200 kreşe ulaşacağız.

Çocuk oyun dünyası projesi için karşınıza çıktık. 2 tane büyük çocuk oyun dünyası merkezi açacağız. Milletin parasını millete vermeye devam edeceğiz.

Kadınlara ilişkin projeler

Kadınların dertlerini dinledik ve sorunları çözümlere kavuşturacağız. İBB Kadın Merkezi'ni çoğaltıyoruz. İstanbul'da 10 yeni merkez daha açılacak. Ücretsiz mamografi ve ultrason çekimi hizmeti vereceğiz.

İstanbul Bebek Projesi kapsamında 0-2 yaş bebek sahibi yoksulluk sınırı altında olan ailelere bir paket bebek bezi ve bir kutu bebek maması karşılayacağız.

Anne adaylarının beslenmesine katkıda bulunmak için 100 bin anne adayına gıda destek paketi dağıtacağız. 10 İBB Çamaşırhanesi kuracağız bu çok talep edildi.

Dar gelirliler

İktidarın yanlış ekonomi yönetimi faturasını en çok ödeyen kesim dar gelirliler oldu. Nakdi yardım 300 binden 2 milyonu geçti. Vatandaşa 6 kat fazla destek verdik.

Bunun bir resmi var ülkemizin nasıl yoksullaştığının açıklamasıdır bu. 600 bin haneye nakdi destek vereceğiz. Tek maaş ile geçinen emekli vatandaşımıza yıllık 10 bin lira pazar desteği sağlayacağız.

Emekli maaşı ile geçinen emeklilere günde 1 ekmek ücretsiz verilecek. Kent lokantaları projemiz çok sevildi. Özellikle öğrenciler ve emekliler kullanıyor. Her yerden talep gelmeye başladı. Her ilçeye bir kent lokantası diyerek 5 sene içerisinde sayı 39'a çıkacak ve buralarda kadın istihdamını önde tutacağız.

Evlenmek isteyen genç çiftlere yardım edeceğiz. 100 bin çifte 30 bin lira destek vereceğiz. Tek maaş ile geçinen ailelere ulaşım desteği sağlayacağız. Tek asgari ücretle geçinen ailelere 10 bin lira pazar desteği sunacağız. Şehit ve Gazi yakınlarına 5 bin lira nakit destekte bulunacağız.

Gençlere yönelik projeler

100 bin üniversiteliye 15 bin lira destek vereceğiz.  İBB olarak eğitimine İstanbul'da devam eden 100 bin üniversiteliye ise ücretsiz ulaşım desteği vereceğiz. Yurt kapasitelerini arttırıp 15 bin öğrenciye yurt olanağı sağlayacağız. Bu yurt sorunun yerel yönetimlerle birlikte çözmemiz gerekiyor.  İlkokul ve Lisede okuyan öğrencilere yılda 2 defa kıyafet kuponu sağlayacağız. Genç işsizliği için İstihdam Ofislerinin sayısını arttıracağız.  Gençlerimiz bizden fırsat eşitliğini talep ediyorlar bu nedenle 100 bin gencimize kültür -sanat etkinlikleri için destek paketi sağlayacağız.

Ders atölyelerini dijital ortama açarak 2 milyon öğrenciye dijital eğitim desteği sağlayacağız. Ders atölyeleri sayısını 20'ye çıkaracağız. Gençlik ofisi 20'ye çıkacak. Teknoloji atölyesi de 20'ye çıkacak. Sınav hazırlık merkezleri kuracağız. Kütüphane sayısını 100'e çıkartacağız.

Sosyal Yaşam Merkezi sayısı artıyor

Sosyal adaletçi değil icraatçı bir belediye sunuyoruz. 10 bölgede 10 yeni Sosyal Yaşam Merkezi kuracağız. Bu merkezler arttıkça mutsuz mahalle bırakmayacağız. Yaş almış vatandaşlarımız için de 4 yeni huzur ve bakım evi yapacağız.

Özel gereksinimli bireyler için adımlar atacağız. Levazım'daki Engelli Birey Spor Salonu'nu tamamlayacağız. Engelliler için açtığımız merkezleri iki katına çıkaracağız. Engelli çocuklarımızın okullaşma oranını arttırmak için annelere 5 bin lira destek sağlayacağız.

Evde Sağlık Merkezi, İSG birimleri, Psikolojik Danışma Merkezi birimleri ve Meme Sağlığı Merkezi açacağız. İstanbul'un her ilçesine PDM'leri arttıracağız. Bağımlılık Mücadele Merkezi'ni 15'e çıkartacağız.

Hayat boyu eğitim çözümlerimize devam edeceğiz Enstitü İstanbul ve İSMEK bizim için çok önemli. İstanbul'da 20 tane daha merkez açacağız. Görev aldığımızda pek çok AKP'li belediye İSMEK birimlerinin protokollerini iptal ederek bizi o yerlerden çıkarttılar.

Ben Beylikdüzü Belediye Başkanı iken tam tersini yapmıştım.

İhtiyaç sahibi olan 10 bin vatandaşımız için bir kaynak ayırıp 3 bin lira destek vereceğiz.

Bizi kimse engelleyemez

Bizi kimse durduramayacak durduramaz da. Gücümüzü sizden alıyoruz, yasalardan alıyoruz ve haklıyız. Bize karşı kim hangi oyunu oynarsa oynasın kim bizi engellemeye çalışırsa çalışsın biz daha güçlü çalışmaya devam edeceğiz. Yolculuğumuza devam edeceğiz. Bu şehrin neresinde yaşarsanız yaşayın size hizmet edeceğiz.

Kurum'a yanıt

Bir söz söylüyorlar bana ömür boyu yardımcı oluyor. Açık söyleyeyim kimin parasını kime dağıtıyorsun diye hesap soranlar şimdi bizim vaatlerimizi kopyalamaya başladı. Sevgili rakibim geçenlerde yüzde 87 projeleri başardı dedi. Sonra bir kağıt geldi düzeltemedi de. Böyle deyince ben de şaşırdım biz daha aşağıda bekliyorduk. Hesaplama yaptık gerçekten yüzde 87 ile projeleri başarmışız. Sevgili diğer adaya teşekkür ederim. Bizlerin projelerini anlatmaya devam etsin yeni projeleri de anlatsınlar. Öyle 650 bin konut gibi uydurma projeler değil bunlar.

Kimin parasını kime dağıtıyorsun diye hesap soranlara cevabım hiç değişmedi. Halkın parasını halka dağıtıyorum dağıtmaya da devam edeceğim."