Mansur Yavaş: Çalmadan da çalışılabileceğini gösterdik

Mansur Yavaş: Çalmadan da çalışılabileceğini gösterdik
ABB Başkanı Mansur Yavaş Beypazarı'nda yaptığı konuşmada "Ankara'da hiç kimse 'Çalıyor ama çalışıyor' diyemiyor. Çalmadan da çalışılabileceğini bütün dünyaya gösterdik" dediAnkara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı...
ABB Başkanı Mansur Yavaş Beypazarı'nda yaptığı konuşmada "Ankara'da hiç kimse 'Çalıyor ama çalışıyor' diyemiyor. Çalmadan da çalışılabileceğini bütün dünyaya gösterdik" dedi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı'nda Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışına katıldı.

Yavaş, "Herkes şeffaf olacak, harcadığı bütün seçim harcamalarının hesabını açık açık internetten yayınlayacak. Belediye başkanları adayları mal beyanlarını açıklayacak. Ben açıklıyorum bugün. Bütün belediye başkanları görev yapanlar, görevi devraldığında serveti neymiş, şimdi serveti ne olmuş bunları açıklayacaklar. Bu halkın parasıdır. Bu hesabı herkes vermek zorundadır. Ve yaptığımız açık ihalelerle artık Ankara'da hiç kimse 'Çalıyor ama çalışıyor' diyemiyor. Çalmadan da çalışılabileceğini bütün dünyaya gösterdik" dedi.

ABB Başkanı ve CHP ABB Başkan Adayı Mansur Yavaş, bugün Beypazarı Belediye Başkan Adayı Özer Kasap ile Beypazarı'nda Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışına katıldı. Burada konuşan Yavaş, şunları söyledi:

"Herkes şeffaf olacak"

Bu seçimde adaylığımızın erken açıklanması nedeniyle Ankara'da biraz afişlerimizi astık. Başladılar 'Bunların parası nereden geliyor?' Benim adım Mansur Yavaş. Bir kuruş belediyenin parası o pankartların içerisinde yok. İl başkanlığı ödüyor bunların hesabını isteyen herkes de faturasını inceleyebilir. Ama herkes şeffaf olacak, harcadığı bütün seçim harcamalarının hesabını açık açık internetten yayınlayacak. Belediye başkanları adayları mal beyanlarını açıklayacak. Ben açıklıyorum bugün. Bütün belediye başkanları görev yapanlar, görevi devraldığında serveti neymiş, şimdi serveti ne olmuş bunları açıklayacaklar. Bu halkın parasıdır. Bu hesabı herkes vermek zorundadır. Ve yaptığımız açık ihalelerle artık Ankara'da hiç kimse 'Çalıyor ama çalışıyor' diyemiyor. Çalmadan da çalışılabileceğini bütün dünyaya gösterdik.

"Batık belediye arıyorlarsa borçlarını çıkaracaklar"

Rakibim demiş ki 'Ankara Büyükşehir battı'. Biz de yayınladık. Şu anda Amerika'nın Türkiye'de büyükşehir belediyelerinin kredibilitesini ölçen Fitch diye bir kuruluşu var. Bunların yaptığı ölçüme göre Türkiye'deki büyükşehirlerin içerisinde kredibilite olarak en yüksek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi. Batık bir belediye arıyorlarsa önce kendi belediyelerine bakacaklar. Alacaklarını, borçlarını çıkaracaklar. Biz gelirimizi de giderimizi de borcumuzu da yayınlıyoruz. Çıkarsınlar herkes görsün kim daha borçlu, hangi belediye batıyor.

"Ekonomiyi bu hale getiren kim?"

Rakibim demiş ki 'Biz olmasak emekli maaşını da alamazdınız.' Bir defa bu verdiğiniz emekli maaşı emeklilerin primlerinin karşılığıdır. Yıllarca prim ödediler de emekli oldular. Sonra baktık ki 2002 yılında emeklinin aldığı maaş asgari ücretin bir buçuk katı. Hesap ederseniz 24-25 bin lira olması gerekiyor. Nerede 10 bin lira nerede 24 bin lira. Sanki lütuf veriyor gibi 'Bu hükümet olmazsa onu alamazsınız şükredin.' Emekliyi bu hale getiren kim? Ekonomiyi bu hale getiren kim Allah aşkına? Emekli mi? Ne suçu var emeklinin?”