60 bin başvuru yapıldı, Egeşehir Konutları’nda sonuçlar açıklandı

60 bin başvuru yapıldı, Egeşehir Konutları’nda sonuçlar açıklandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut hedefi kapsamında hayata geçirilen Egeşehir Menemen Konutları Projesi’nde başvuru süreci tamamlandı. 3 bin 100 konut için yapılan başvuruların sonuçları açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer alan 25 bin sosyal konut hedefinin ilk etabı olan Egeşehir Menemen Konutları Projesi’nde başvuru sonuçları belli oldu. Toplamda 60 bini aşkın başvuru yapılan projede, 3 bin 100 konut için değerlendirme süreci tamamlandı. Başvuru sonuçları, www.egesehir.com.tr adresindeki Başvuru Sorgulama Sistemi üzerinden öğrenilebiliyor. Sistem üzerinden puanlama sonuçları ve sıralamalar da görülebiliyor.

8 Mayıs’ta randevu süreci başlıyor

Başvuru sahipleri, SMS ile gönderilen bağlantı üzerinden 8 Mayıs 2025 tarihinden itibaren evrak teslim randevularını oluşturabilecek. Belgelerin eksiksiz sunulması istenirken, eksik belge tespit edilmesi durumunda 5 iş günü içinde tamamlama hakkı tanınacak. Hatalı beyanlarda ise başvuru iptal edilecek.

08-05-2025-80b3beff-3df5-4cc4-8a16-caf0ea4b8517.jpg

Uygun taksitlerle, çağdaş yaşam alanı

Proje, Menemen Koyundere Mahallesi’nde 90 bin metrekarelik yapılaşma alanında, 370 bin metrekarelik inşaat alanı üzerine kurulacak. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin sunulduğu projede; parklar, spor alanları, kreş, sağlık birimleri, sosyal ve kültürel mekânlar yer alacak.

Asgari ücrete endeksli fiyat yapısıyla dikkat çeken projede 1+1 daireler 15 bin TL, 2+1 daireler 22 bin TL, 3+1 daireler ise 28 bin TL’den başlayan taksitlerle satışa sunuldu. Amaç, dar ve orta gelirli İzmirlilere ev kirasından düşük ödeme koşullarıyla konut sahibi olma imkânı sağlamak.

2025’te temel atılacak, 2027’de teslim edilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Egeşehir A.Ş. tarafından yürütülen projede, 2025 yılı içinde dört etabın da temeli atılacak. Tüm dairelerin iki yıl içinde tamamlanarak 2027’de hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar