Adıyaman’da anaokulu öğrencilerine deprem eğitimi

Adıyaman’da anaokulu öğrencilerine deprem eğitimi
Adıyaman Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü’nde anaokullarında deprem farkındalığı artırmak için uygulamalı eğitimler gerçekleştirdi.

(ADIYAMAN) - Adıyaman Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü'nde kentteki anaokullarında deprem farkındalığını artırmaya yönelik eğitimler düzenledi.

Bahçecik ve Sümer Anaokulları'nda yapılan etkinlikte, çocuklara deprem anında nasıl tepkide bulunmaları gerektiği aktarıldı. Uygulamalı eğitimin bir parçası olarak öğrencilere "Çök, Kapan, Tutun" hareketi gösterildi. Ayrıca, güvenli alanların nasıl tespit edileceği ve afet çantasında nelerin bulunması gerektiği hakkında bilgi verildi.

Eğitimlerin sonunda, çocuklara yaş gruplarına uygun olarak bilgilendirici broşürler ve küçük hediyeler dağıtıldı.

Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, bu konuya dair bir açıklama yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"6 Şubat depremleriyle çok büyük acılar yaşadık, binlerce vatandaşımızı kaybettik. Adıyaman olarak derin yaralar aldık ancak bu yaraları sarmanın yolu, geleceğimizi oluşturan çocuklarımızı bilinçlendirmekten geçiyor. Özellikle deprem kuşağında yer alan şehrimizde, çocuklarımızın afet anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini bilmeleri hayati önem taşıyor. Bu bilinçle hareket ederek anaokulu düzeyindeki yavrularımıza eğitici ve eğlenceli bir şekilde afet farkındalığı kazandırmayı amaçladık. Katkı sunan tüm eğitimcilerimize ve Afet İşleri Müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ediyor, bu çalışmaların Adıyaman'ın geleceği için güçlü bir adım olduğuna inanıyorum."

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar