Artvin'de Kaprisre Deresi yolu tehlike oluşturuyor

Artvin'de Kaprisre Deresi yolu tehlike oluşturuyor
Artvin’in Arhavi ilçesinde Kapisre Deresi güzergahında yer alan ve 30 köyün ulaşımını sağlayan ana yol, onarımsız kaldığı için tehlikeye neden oluyor. Çökmeler ve yapısal bozulmalar, ulaşımı zorlaştırarak yer yer tek şeride düşürüyor.

Haber: UĞUR İSTANBULLU

(ARTVİN ) – Arhavi ilçesinde, Kapisre Deresi boyunca uzanan ve yaklaşık 30 köyü birbirine bağlayan ana yol, uzun süredir bakımsız kaldığı için ciddi riskler barındırıyor. Yolun değişik kısımlarında meydana gelen çökmeler, daralmalar ve yapısal bozulmalar sebebiyle ulaşım çoğu zaman yalnızca tek şeritten gerçekleştirilebiliyor. Özellikle gece saatlerinde bu yolun neredeyse "yok olduğunu" ifade eden vatandaşlar büyük endişe taşıyor.

Yol güzergahında yapılan incelemelerde, uyarı işaretlerinin yetersiz olduğu ya da bazı noktalarda hiç yer almadığı ortaya çıkıyor. Sürücüler, gece saatlerinde kısıtlı görüş mesafesiyle yüksek risk altında seyahat etmek zorunda kalıyor. Bunun yanında acil durumlarda hastaların hastaneye ulaşımında da ciddi zorluklar yaşandığı bildiriliyor.

Bölgede araştırmalarda bulunan Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği Onursal Başkanı Hazım Kurdoğlu, güzergah üzerinde hem gözlem hem de belge almak amacıyla çekimler gerçekleştirdi. Çekimler sırasında bazı kişilerce müdahale edilmeye çalışılmasına karşın Kurdoğlu kayda devam etti.

Çekimlerde yolun özellikle gece time görünmez hale geldiği ve bu durumun trafik güvenliği açısından büyük bir tehlike oluşturduğu gözlemlendi.

"Arhavi sahipsiz"

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, yaklaşık 30 köy için hayati önem taşıyan yolun mevcut durumu, köylülerin yaşamlarını doğrudan etkiliyor.

Halk, Belediye ve İl Özel İdaresi gibi yetkili kurumların duruma yeterince kayıtsız kaldığına suçlamalar yöneltiyor. "Arhavi sahipsiz bırakıldı" ifadeleriyle tepkilerini dile getiren bölge sakinleri, seslerinin bir an önce duyulmasını talep ediyor.

Diğer yandan vatandaşlar, çözüm olarak eski Arhavi Cumhuriyet Mahallesi yolunun asfaltlanmasını ve alternatif güzergah olarak açılmasını öneriyor.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar