Besim Dutlulu’dan yangın mağduru aileye destek ziyareti

Besim Dutlulu’dan yangın mağduru aileye destek ziyareti
“Yaraları hep birlikte saracağız”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Gördes ilçesi Evciler Mahallesi’nde meydana gelen ve bir kişinin yaşamını yitirdiği yangının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Başkan Dutlulu, hayatını kaybeden Türkan Büke’nin ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli desteğin sağlanacağını söyledi.

besim-dutluludan-yangin-magduru-aileye-destek-ziyareti-9.jpg

Yangın gece saatlerinde çıktı

Evciler Mahallesi’nde 17 Aralık gecesi saat 03.30 sıralarında çıkan yangın, Türkan Büke’ye ait tek katlı evde başladı. Şiddetli rüzgârın etkisiyle alevler kısa sürede çevredeki üç eve daha sıçradı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Yangında yaralanan Ferdi Mercan ve Ümmü Mercan, ilk müdahalenin ardından Gördes Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, evde yaşayan 65 yaşındaki Türkan Büke’nin hayatını kaybettiği belirlendi.

Yerinde inceleme yapıldı

Yangının ardından mahalleye giden Başkan Besim Dutlulu’ya, Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcısı Ata Temiz ve İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal eşlik etti. Heyet, yangının etkilediği alanlarda incelemelerde bulundu.

“Mağduriyetler giderilecek”

Yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Dutlulu, “Çok üzücü bir olay yaşadık. Yangından zarar gören komşularımızın mağduriyetlerini en kısa sürede gidermek için ekiplerimiz koordineli şekilde çalışıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gördes Belediyesi olarak hemşehrilerimizi asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

Taziye ziyareti gerçekleştirildi

Başkan Dutlulu, hayatını kaybeden Türkan Büke’nin ailesini de ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti. Dutlulu, “Vefat eden hemşehrimize Allah’tan rahmet, ailesine ve mahalle halkına sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Bülten

Öne Çıkanlar