Borçka Tiyatro Festivali renkli yürüyüşle başladı

Borçka Tiyatro Festivali renkli yürüyüşle başladı
Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Borçka Tiyatro Festivali, coşkulu bir açılış etkinliğiyle start aldı. Açılışta konuşan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, sanatın birleştirici gücünü vurguladı.

HABER: Uğur İSTANBULLU

(ARTVİN) - Bu yıl 4'üncüsü organize edilen Borçka Tiyatro Festivali, renkli bir açılış yürüyüşüyle başladı. Festivalin açılışında, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, ekonomik zorluklara rağmen sanatın birleştirici gücünü vurgulayarak, "Bu zor koşullarda bile tiyatroyla, sanatla bir araya gelip Borçka'yı taçlandırıyoruz" şeklinde konuştu.

Artvin'in Borçka ilçesinde gerçekleşen festival, belediye binası önünden başlayan ve tarihi kırmızı asma köprüde sona eren coşkulu bir kortejle start aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş boyunca, müzik performansları ve horon gösterileri festival atmosferini hareketlendirdi.

"Uluslararası düzeyde bir festival"

Festivalin açılışında konuşan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, bu tiyatro festivalinin artık uluslararası bir boyut kazandığını ifade ederek, "Hep beraber başlıyoruz. Bu hafta yapacağımız tiyatro festivali uluslararası düzeyde bir festival. Filistin'den tiyatro ekipleri geldi, farklı ülkelerden gelen sanatçılar bizlere katkı sunacak" dedi.

Orhan, yine ekonomik sıkıntılara rağmen sanatın birleştirici özelliğine dikkat çekerek, "Ekonominin bu kadar zor koşullarda hepimizi inim inim inletirken biz sanatla, tiyatroyla ve kültürle bir araya gelip Borçka'yı bu güzel ortamla taçlandırmaya başladık" diye belirtti.

"Borçka'yı sanatla doyuracağız"

Orhan, festivalin 26 Ekim'e kadar devam edeceğini ve etkinliklerin ilçe genelindeki farklı yerlerde düzenleneceğini de duyurarak, "Her akşam saat 19.30'da tiyatro oyunlarımız olacak. Acarlar Meslek Yüksekokulu'nda, köylerde, belediyenin sosyal alanlarında ve sokaklarda tiyatro gösterileri, kukla gösterileri, söyleşiler ve halk müziği etkinlikleriyle Borçka'yı sanatla doyuracağız. Farkındalık yaratmak istiyoruz. Tiyatro ve sinema salonu olmayan bir ilçede bu etkinliği geleneksel hale getirebilirsek, Borçka sanatla ve kültürle anılan bir kent olacak.Bu ekip sayesinde Borçka'nın adını sadece Türkiye'ye değil, dünyaya da duyurduk. Her yıl aynı heyecanı yaşıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Akşam oyunlarda buluşuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar