Buca'da spor etkinlikleri kapalı alanlarda sürüyor
(İZMİR) - Buca Belediyesi, ücretsiz yoga, pilates ve zumba dersleri ile spor etkinliklerine devam ediyor. Soğuk havaların gelmesiyle birlikte açık mekanlardan kapalı alanlara taşınan bu etkinlikler büyük ilgiyle karşılanıyor. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 7'den 77'ye tüm Bucalıların yaşam kalitesini artırmayı temel hedefleri olarak gördüklerini vurguladı.
Buca Belediyesi, sağlıklı ve aktif bir yaşamı teşvik etmek amacıyla yaz aylarında açık havada düzenlediği yoga, pilates ve zumba derslerini şimdi kapalı salonlarda gerçekleştiriyor.
Uzman eğitmenler tarafından verilen dersler, Yıldız Evlendirme Dairesi ve Şirinyer Düğün Salonu olarak iki farklı noktada yapılıyor. Yıldız Evlendirme Dairesi'nde pazartesi günleri yoga, çarşamba günleri pilates ve cuma günleri zumba dersleri düzenlenirken, Şirinyer Düğün Salonu'nda salı günleri yoga, perşembe günleri ise pilates ve zumba derslerine yer veriliyor.
"Sağlıklı bir kent, Sağlıklı bireylerle mümkün"
Bucalıların sağlıklı bir yaşam sürmelerine yönelik projelere devam edeceklerini belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, "Sağlıklı bir kent, sağlıklı bireylerle mümkün. Buca'da sporu bir yaşam biçimi haline getirmek istiyoruz. Her yaştan vatandaşımızın ücretsiz olarak bu imkânlardan faydalanması bizim için büyük bir mutluluk" ifadelerini kullandı.
Kursiyerlerden Buca Belediyesi'ne teşekkürler
Belediyenin yoga derslerine katılan kursiyer Meral Sinanoğlu, "Mutlu kadınlar, mutlu yarınlar… Kadınları televizyona, sosyal medyaya bağlayarak eve hapsetmek kadar kötü bir şey yok. Hareket halinde olmaları, sporlarını yapmaları hem ruh sağlığına hem beden sağlığına böylece ailelere yansıyor" şeklinde duygu ve düşüncelerini paylaştı. Uzun yıllardır spor etkinliklerine katılan Güngör Erdemir ise, "Sağlıklı bir yaşam için bu aktivitelerin olması gerekiyor. Bu bakımdan belediyenin vermiş olduğu hizmetten çok memnunum" açıklamasında bulundu.
Bir diğer kursiyer Şengül Dereboylu, emekli maaşıyla özel bir spor salonuna gitme fırsatı bulamadığı için bu fırsattan yararlandığını belirterek, şunları söyledi:
"Çok memnunum. Yürüyüşüm değişti, dengem değişti. Ayrıca, zumbaya, pilatese de geliyorum. Haftanın üç günü… Kendimi daha dinç daha kuvvetli, daha esnek hissediyorum. Görkem Duman'a çok teşekkür ediyorum, bize bu imkânı sağladığı için, çok minnettarız."
Kaynak:ANKA