Bursa'da planlı su kesintileri başlıyor

Bursa'da planlı su kesintileri başlıyor
Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ), su kaynaklarının azalması ve baraj doluluk oranlarının kritik seviyelere inmesi nedeniyle 22 Ekim-28 Ekim tarihleri arasında su kesintileri gerçekleştireceğini açıkladı.

(BURSA) – Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü, iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan kuraklık neticesinde, su kaynaklarının azaldığını ve baraj doluluk seviyelerinin tehlikeli bir düzeye düştüğünü belirterek 22 Ekim-28 Ekim tarihleri arasında su kesintileri uygulayacağını duyurdu.

BUSKİ, kuraklık ve düşen baraj doluluk oranları sebebiyle 22 Ekim-28 Ekim tarihleri arasında programlı su kesintileri yapılacağını ifade etti.

"Günlük 100 bin metreküp su tasarrufu Yapılması hedeflenmektedir"

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Söz konusu planlı su kesintileri, günlük 12 saati geçmemek kaydıyla, merkez ilçelere bağlı mahallelerde dönüşümlü olarak uygulanacaktır. Yapılması planlanan su kesintileri ile günlük 100 bin metreküp su tasarrufu yapılması hedeflenmektedir. Planlı su kesintilerinden Uludağ Üniversitesi, Şehir Hastanesi ve Devlet Hastaneleri etkilenmeyecektir" belirtildi.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar