Çiğli Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı

Çiğli Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı
İzmir'in Çiğli Belediyesi'nde görevli Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu Şube'ye bağlı memurlar, yaklaşık 5 aylık geriye dönük Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ve sosyal haklarının ödenmemesi gerekçesiyle bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Belediye binası önünde toplanan memurlar adına basın açıklamasını okuyan Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Nihat Filiz, belediye yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

Filiz, memurların sabrının tükendiğini ve alın terlerinin hiçe sayıldığını belirterek, bir günlük hizmet üretiminden gelen güçlerini kullandıklarını ifade etti:

"Sabrımız tükendiği, alın terimiz hiçe sayıldığı için buradayız. Bugün hizmet üretmiyoruz... Aylardır süren iyi niyetli bekleyiş artık dayanılmaz bir zulme dönüşmüştür. Bizler bu kentin kalbiyiz... Ama biz bu kenti yaşatırken, belediye yönetimi bizi yok sayıyor, görmezden geliyor."

Lüks harcamalar var

Belediye yönetiminin ödenek ve bütçe yetersizliği savunmalarının inandırıcı olmadığını söyleyen Filiz, bütçenin bir tercih meselesi olduğunu vurguladı:

"'Ödenek yok', 'Bütçe yetersiz' gibi cümleler Çiğli Belediyesi emekçilerine artık inandırıcı gelmiyor. Bütçe bir tercihtir. Bu tercih de emekçinin maaşı ve TİS alacağı bütçenin ilk kalemi olmalıdır. Lüks araçlara, tanıtım kampanyalarına, makam harcamalarına kaynak bulanlar, emekçinin alın terine sıra gelince mi bütçeyi hatırlıyor? Biz, bedel ödeyerek, mücadeleyle kazandığımız yasal hakkımızı, TİS alacaklarımızı talep ediyoruz."

Filiz, mücadelelerinin TİS alacakları ödenene kadar bitmeyeceğini belirterek, talepleri karşılanmazsa eylemi büyütecekleri uyarısında bulundu:

"Bizler maaşından başka geliri olmayan emekçileriz. 1 ay maaş alamadığımızda hayatımız kabusa dönüşür.... Eğer bu haksızlık giderilmez, TİS alacaklarımız derhal ödenmezse, mücadelemizi daha da büyüteceğimizi herkes bilmelidir. Bugün işi durdurduk. Yarın, Çiğli'de tüm hizmeti durdururuz."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar