Cumhur Uzun: Deprem riski nedeniyle boşaltılan okulun eşyalarını öğrencilere taşıttılar
(ANKARA) - CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi'nin deprem açısından dayanıksız olduğuna işaret ederek, 75. Yıl Anadolu Meslek Lisesi'ne taşıma işleminin öğrenciler tarafından yapıldığını ifade etti. Bu durum üzerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yanıtlanması için bir soru önergesi sundu.
Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi'nin depreme uygun olmadığı için 75. Yıl Anadolu Meslek Lisesi'ne taşınma süreci esnasında öğrencilerin sıraları taşırken görüntülerinin sosyal medyada yayımlandığı dikkat çekti.
CHP'li Cumhur Uzun, bu konuyla alakalı olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıt vermesini beklediğini belirterek, durumu yalnızca bir taşınma olayı değil, çocukların hakları, eğitim hukuku ve insan onuru açısından kabulü zor bir tablo olarak değerlendirdi. Uzun, "Öğrenciler Milli Eğitim Bakanı'nın ücretsiz işçisi değil, bu ülkenin umududur. Çocuklara yük taşıttıran, bir öğün yemeği çok gören, okulların temizliğini dahi yapmaktan aciz olan bu anlayış; liyakatten de insanlıktan da uzaktır" şeklinde açıklamada bulundu.
Yaşananların sorumlularının belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Uzun, gerekli idari işlemlerin hemen başlatılması gerektiğini de sözlerine ekleyerek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e şu çağrıda bulundu:
"Bu utanç verici tabloyu görmezden gelemezsiniz. Olayla ilgili ivedilikle soruşturma başlatın ve Türkiye genelindeki tüm okulların güvenli, insana yakışır koşullarda eğitim vermesini sağlayın. Eğitim, çocuklara yük taşıtılarak değil; onların omzundaki yükleri hafifleterek yapılır."
Kaynak:ANKA