Etimesgut’ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu: Levent Yüksel konseri ve Ahi-Kent Lokantası açılışı
Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. yılı Etimesgut’ta büyük bir coşkuyla kutlanacak. Etimesgut Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nı unutulmaz kılmak için konserler ve açılışlarla dolu özel bir program hazırladı.
Kutlamalar, 28 Ekim Salı günü saat 20.30’da 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde sahnelenecek “100 Yıllık Cumhuriyet Tangoları” konseriyle başlayacak. Etimesgut Belediyesi Çok Sesli Kadınlar Korosu’nun sahne alacağı gecede, Şef Ahmet Murat Gedikli yönetiminde mezzo soprano Ferda Yetişer ve bariton Kamil Kaplan performans sergileyecek. Danslarıyla İpek Sarılar ve Uğur Uysal’ın renk katacağı konserin ışık tasarımı Zeynel Işık’a ait olacak.

29 Ekim sabahı kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da düzenlenecek Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve saygı duruşu ile devam edecek.
Törenin ardından saat 12.00’de, Etimesgut Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği Ahi-Kent Lokantası’nın açılışı yapılacak. Hikmet Özer Caddesi No:6’da hizmete girecek lokanta,açılışın ardından vatandaşlara uygun fiyatlarla sağlıklı ve kaliteli yemek sunacak.
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu, Cumhuriyet’in en büyük kazanımlarından birinin “kimsesizlerin kimsesi” olmak olduğunu belirterek, sosyal projelerin artarak süreceğini vurguladı.
Cumhuriyet coşkusu akşam saatlerinde de sürecek. Ünlü sanatçı Levent Yüksel, saat 20.00’de Tunahan Kapalı Pazar Yeri’nde sahne alarak Etimesgutlulara unutulmaz bir konser verecek.
Kaynak:Bülten