Gümülceli’de dere temizliğiyle yangın ve taşkınlara karşı önlem

Gümülceli’de dere temizliğiyle yangın ve taşkınlara karşı önlem
MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı’nın Gümülceli Mahallesi’nde gerçekleştirdiği dere temizliğiyle tarım arazilerini koruma altına aldı, yangın ve taşkın risklerini azalttı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Gümülceli Mahallesi’nde gerçekleştirdiği dere temizlik çalışmasıyla çevre sağlığına ve tarıma katkı sağlayan önemli bir adım attı. MASKİ ekipleri, dere yatağında biriken çöp, sazlık ve zararlı maddeleri temizleyerek hem kötü kokuların hem de yangın ve taşkın risklerinin önüne geçti.

Çalışmalar MASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri tarafından yürütüldü. Temizlikle birlikte dere yatağının doğal akışı yeniden sağlanırken, mahalle içinde trafik güvenliğini tehlikeye atan sazlıklar da ortadan kaldırıldı.

gumulcelide-dere-temizligiyle-yangin-ve-taskin-riskine-karsi-onlem-4.jpeg

“Hem mahallemiz hem çiftçimiz rahatladı”
Gümülceli Mahalle Muhtarı Musa Oruç, uzun süredir temizlik beklenen derenin mahalle için ciddi bir sorun haline geldiğini belirterek, “Sazlıklar hem kötü koku hem yangın riski yaratıyordu. Ayrıca yola taştıkları için trafik güvenliğini de tehdit ediyorlardı. Büyükşehir Belediyemize yaptığımız başvurunun ardından MASKİ ekipleri hızlıca müdahale etti. Tüm mahalle adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Tarım arazilerimiz güvende”
Mahalle sakinlerinden Kazım Duman, temizlik çalışmasının tarım alanları açısından büyük önem taşıdığını belirtti: “Yağışlarda dere taşınca kenarındaki tarlalarımız zarar görüyordu. Şimdi hem üretim alanlarımız korundu hem de ulaşım daha güvenli hale geldi.”

Bir diğer mahalle sakini Mehmet Kemal Bayrak ise çalışmanın zamanında yapıldığını vurguladı: “Sinek, koku, yangın… Hepsiyle ilgili risk ortadan kalktı. Tarım alanlarımız ve yaşam çevremiz korundu. MASKİ’ye ve Başkan Besim Dutlulu’ya teşekkür ediyoruz.”

MASKİ Genel Müdürlüğü, benzer risklerin önüne geçmek için Manisa genelinde dere temizlik ve ıslah çalışmalarının aralıksız süreceğini açıkladı.

2/2

Kaynak:Bülten

Öne Çıkanlar