İBB, 30 bin haneye eğitim yardımı sağlıyor
(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kız çocuklarının eğitim hayatına eşit şartlarla devam edebilmesi amacıyla başlattığı "Kızlar Okusun Diye Desteği" projesini bu yıl da sürdürüyor. Bu yıl kapsamında 30 bin haneye toplamda 3 bin TL tutarında nakdi yardımlar yapılacak.
İBB, eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla kız çocuklarının eğitimine yönelik yardım etmeye devam ediyor. "Kızlar Okusun Diye" projesiyle, maddi zorluk yaşayan ailelerin ilkokula kayıtlı kız çocukları için bu yıl 30 bin haneye 3 bin TL miktarında nakdi destek sağlanacak. Bu program sayesinde, kız çocuklarının eğitim hayatına kesintisiz devam etmesi ve ailelerin ekonomik yüklerinin azalması hedefleniyor. Proje, toplumsal adaletin yanı sıra fırsat eşitliğini artırmaya da katkı sunuyor.
"Binlerce aileye doğrudan destek"
2024 yılında, 9 bin 260 haneye 3 bin TL tutarında nakdi destek verilerek toplamda 27 milyon 780 bin TL eğitim desteği sunulmuş olacak. 2025 yılında ise 30 bin kız çocuğuna 3 bin TL, 2026 yılında da yine 30 bin kız çocuğuna 3 bin TL nakdi destek sağlanması planlanıyor.
"Başvuru koşulları"
Projeden yararlanabilmek için İstanbul il sınırları içinde ikamet edilmesi, sosyal inceleme ile sosyoekonomik desteğe ihtiyaç olduğunun belirlenmesi ve hanede ilköğretim çağındaki en az bir kız çocuğunun okul kaydının bulunması gerekiyor.
"Toplumsal eşitliğe katkı"
İBB, "Kızlar Okusun Diye Desteği" ile eğitim hakkını herkes için erişilebilir hale getirmeyi, özellikle kız çocuklarının eğitim süreçlerinden kopmalarının önüne geçmeyi amaçlıyor. Proje sayesinde İstanbul genelinde fırsat eşitliği artırılırken, çocukların geleceğine yönelik yatırımların toplumsal kesimlere olumlu katkılar sunması bekleniyor.
Kaynak:ANKA