İlk yardım uygulama turnuvasında zamanla yarıştılar

İlk yardım uygulama turnuvasında zamanla yarıştılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk yardım eğitimleriyle bilinç kazanan öğrenciler, turnuvada senaryo gereği yaralılara müdahale ederek afet anında doğru adımların önemini pratiğe döktü.

Eğitimden uygulamaya geçtiler

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği iş birliğiyle, dernek bursiyerlerine “Afetlerde ilk yardım eğitimi” verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde teorik olarak başlayan süreç, Kültürpark’taki “İlk Yardım Uygulama Turnuvası” ile pratiğe dönüştü.

Senaryolu parkurlarda yarışan öğrenciler, trafik kazasında yaralı kurtarma, kalp masajı uygulama, 112’yi bilgilendirme gibi hayati müdahaleleri gerçekleştirdi. Beş ekipten oluşan 18 bursiyer, turnuvada zamanla yarıştı.

27-05-2025-fec21466-5049-4787-87d6-6dacdf60ccf6.jpg


Yılda 2 binden fazla kişiye eğitim veriliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Ahmet Soner Emre, yılda 2 bini aşkın kişiye sertifikalı eğitim verdiklerini belirterek şunları söyledi:
“Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile iş birliğiyle öğrencilere ücretsiz eğitim sağlıyoruz. Eğitim sonunda düzenlediğimiz bu turnuva, hem uygulamalı pratik kazandırıyor hem de afet anındaki stresi azaltıyor. Kazanan ekibe Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde üretilen Atatürk bileklikleri hediye edildi.”

27-05-2025-60662fa4-59d4-4a80-b370-82a508e2d934.jpg


Deprem deneyimini eğitime taşıdı

Adana’da depremi yaşayan ve turnuvaya katılan Gülse Datlı, “İlk yardım eğitimini hep almak istiyordum. Depremzede olarak bunun önemini daha iyi anladım. Bu tür eğitimlerin yaygınlaşması şart. Uygulamalı eğitim sayesinde gerçek bir olaydaki stresi hissedebiliyorsunuz” dedi.


Tıp öğrencisi: “Pratik olmadan eksik kalıyor”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi İbrahim Enes Bayrakçı ise şunları söyledi:
“Teorik bilgiyi okulda öğreniyoruz ama uygulama kısmı çok farklı. Bir kazada hangi yaralıya önce müdahale edileceğine karar vermek kolay değil. Bu eğitimler, mesleki gelişim kadar vatandaşlık görevi açısından da önemli. Pratikle bilgilerimizi pekiştirmiş olduk.”

Kaynak:Bülten

Öne Çıkanlar