İş Sanat’ın 19 Mayıs sergisi Samsun’da ziyaretçilerle buluştu

İş Sanat tarafından düzenlenen Anadolu Sergileri kapsamında hazırlanan “İlk Adım 107. Yılında” seçkisi, 16-17 Mayıs tarihlerinde Samsun Çarşamba’da sanatseverlerle buluştu.

İş Sanat’ın 19 Mayıs sergisi Samsun’da ziyaretçilerle buluştu

GAZETE PENCERE - İş Sanat tarafından düzenlenen Anadolu Sergileri kapsamında hazırlanan “İlk Adım 107. Yılında” seçkisi, 16-17 Mayıs tarihlerinde Samsun Çarşamba’da sanatseverlerle buluştu.

1779090018-dsc09260

Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndan eserlerin yer aldığı sergide, Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını yaşatan çalışmalar öne çıktı. Feyhaman Duran’ın “Kalpaklı Atatürk” portresinin yanı sıra Nusret Karaca, Ziya Duru, Mehmet Aksoy ve Şadi Çalık’ın eserleri de ziyaretçilere sunuldu.

1779090017-dsc09205

Sergi kapsamında sanat tarihçisi Doç. Dr. Ayşe Köksal ziyaretçilere eserler hakkında bilgi verirken, çocuklar için de özel bir atölye düzenlendi.

1779090013-dsc09139

2025 yılında başlayan Anadolu Sergileri projesi, bugüne kadar farklı şehirlerde 6 binden fazla sanatsevere ulaştı. Projenin bir sonraki durağının ise Isparta Eğirdir olacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar