İzmir'de Ferdi Zeyrek Parkı açıldı
Kiraz’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı ilçede düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kiraz Belediye Başkanı Nasuh Coşkun’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen programlara katıldı. Açılış törenine CHP Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya, çevre il ve ilçelerden belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
Ferdi Zeyrek’in adı parkta yaşatılıyor
İlk olarak Mimar Ferdi Zeyrek Parkı açıldı. Açılışta konuşan Başkan Tugay, çocuk parklarının ve yeşil alanların mahalle yaşamına kattığı değeri vurguladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı merhum Ferdi Zeyrek’i de anan Tugay, “Onun adını bu parkta yaşatmak çok anlamlı. İnşallah biz de geride iyi bir isim bırakırız” dedi.
“İnşallah Ferdi Başkan gibi güzel isim bırakırız”
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkanı merhum Ferdi Zeyrek'i yakından tanıdığını aktaran Başkan Tugay, “Hiç kimsenin beklemediği bir zamanda Manisa’da inanılmaz bir başarı gösterdi ve çok yüksek bir oyla seçimi kazandı. Bunu hak etmişti, emeği vardı. Çok güler yüzlü bir insandı. Çocukları çok severdi. Dolayısıyla çocuk parkına onun adını vermiş olmak güzel bir şey. Kendisini çok talihsiz bir şekilde kaybettik. Onun anısını unutmamalıyız. Kaybettiğimiz çok özel insanlar var. 1938’den bugüne onca yıl geçmiş olmasına rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaybını hala kabullenebilmiş değiliz. Kaybettiğimiz her değerli insan için aynı şeyi düşünüyoruz. Bizler de bir gün yaşamın sonuna geleceğiz. Geride ne bıraktığınız, sizi neyle hatırladıkları çok önemli. Belediye başkanlığı zor bir iş. Zamanı yok, gecesi gündüzü, hafta sonu, bayramı, tatili yok. Bir yerde sorun varsa orada belediye başkanına ihtiyaç var. Bu zorluk ve yorgunluk nasıl çekiliyor? Yaptığınız işin onuruyla, geride bıraktığınız güzel bir isimle. İnşallah Ferdi Başkan gibi arkasında iyi, güzel bir isim bırakarak bu dünyaya veda ederiz” ifadelerini kullandı.
Kiraz Belediye Başkanı Nasuh Coşkun ise Zeyrek’in halkın gönlünde taht kurduğunu belirterek, “Ferdi Başkan sadece bir belediye başkanı değil, memleketine sevdalı bir insandı. Bu park onun ismini yaşatacak” diye konuştu.
Dualar ve güvercinlerle açılış
Konuşmaların ardından kurdele kesildi, dua edildi ve barışın simgesi beyaz güvercinler gökyüzüne bırakıldı. Tugay, daha sonra ilçede kurulan tarım ve sanayi fuarını gezerek esnaf ve çiftçilerle bir araya geldi. Traktöre de binen Tugay, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.
Zübeyde Hanım Anı Evi açıldı
Törenler kapsamında Zübeyde Hanım Anı Evi de hizmete açıldı. Tugay, açılışta vatandaşlarla bir araya gelerek tesisin kadınlara, çocuklara ve ailelere önemli katkılar sunacağını söyledi.
Kaynak:Bülten