Kalpler Atatürk için attı, Rumeli türküleriyle Bursa duygulandı

Kalpler Atatürk için attı, Rumeli türküleriyle Bursa duygulandı
Tunaboylular ve Deliormanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Yürekten yüreğe atılan tek imza: Mustafam” adlı anma etkinliğinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği Rumeli-Balkan türküleri seslendirildi.

Tayyare Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Dernek Başkanı Süleyman Ulusoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

36331-mty5mtjlzj-1.jpeg

Başkan Bozbey’den bağlama sürprizi

Gecede sahne alan Hafize Beysim Gün Korosu, Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi. Programın sonunda sahneye çıkan Başkan Mustafa Bozbey, koroyla birlikte “Yeşil Ördek” türküsünü seslendirdi. Bozbey’in bağlama çaldığı anlar izleyicilerden büyük alkış aldı.

“Yaşasın Cumhuriyet!”

Konserin ardından konuşan Başkan Bozbey, 10 Kasım’ın bir yas günü değil, Atatürk’ü anma ve fikirlerini yaşatma günü olduğunu vurguladı.
“Böyle bir dehaya sahip olduğumuz için çok şanslı bir milletiz. Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmamız lazım. Bu anlamlı gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk,” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Balkan ve Rumeli halkının her zaman Atatürk’ten ve Cumhuriyet’ten yana olduğunu belirterek, Ulu Önder’i saygıyla ve özlemle andıklarını ifade etti.

Dernek Başkanı Süleyman Ulusoy, katkılarından dolayı Başkan Bozbey’e teşekkür ederek plaket takdim etti. Program, Başkan Bozbey, eşi Seden Bozbey ve protokol üyelerinin koroyla birlikte “İzmir Marşı”nı söylemesiyle sona erdi.

Kaynak:Bülten

Öne Çıkanlar