"Kanal güvenliği ihmal edildi, DSİ sadece tabela astı"

"Kanal güvenliği ihmal edildi, DSİ sadece tabela astı"
Mersin'in Tarsus ilçesindeki Bolatlı Mahallesi'nde bir çocuğun boğulmasının ardından Mahalle sakinleri, kanala korkuluk örülmesini talep etti. Ancak Devlet Su İşleri sadece bir tabela astı. DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, duruma tepki gösterdi.

(MERSİN) - Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Bolatlı Mahallesi'nde Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait kanalda bir çocuğun boğulması üzerine mahalle halkı, kanaldaki güvenlik önlemlerinin artırılması için çağrıda bulundu. Mahalle sakinleri, kanal etrafına korkuluk yapılmasını talep ederken, DSİ'nin yalnızca servis yolu için "Araç ve yaya trafiğine kapalıdır" diye bir tabela astığı öğrenildi. DSİ'ye tepki gösteren DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, "Mahkeme korkunuz yok, Allah korkunuz da mı yok" ifadelerini kullandı.

Bolatlı Mahallesi'nden geçmekte olan DSİ'ye ait sulama kanalına düşen 3,5 yaşındaki bir çocuk, boğularak yaşamını yitirdi. Olayın ardından mahalleye gelen DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, mahallelinin sıkça kullandığı yolun bir yanının kanal olduğunu ve çevresinde hiçbir güvenlik tedbiri olmadığını vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.

Mahalle halkı, DSİ'ye birçok kez başvuruda bulunmalarına rağmen bir sonuç elde edemediklerini belirtirken, konunun belediye meclis gündemine ve sosyal medyaya taşınmasının ardından DSİ yetkilileri kanal kıyısına tabela dikmekle yetindi.

"Mahkeme korkunu yok, Allah korkunuz da mı yok"

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, DSİ'nin diktiği tabelanın önünde mahalle sakinleriyle birlikte bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Bozan, şu sözleri sarf etti:

"Burası ölüm kanalı. Burası katliam kanalı çünkü bu kanalda bugüne kadar en az 10 yurttaşımız boğularak yaşamını yitirdi. En son 3 yaşındaki bir çocuk kanala düştü, yaşamını kaybetti. Biz de buraya gelerek yetkilileri göreve davet ettik. Onlar ne yaptılar? Onlar Bolatlı ve Fahrettinpaşa Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızla dalga geçtiler, şu tabelayla ölümleri engelleyebileceklerini düşündüler. Biz biliyoruz, sizin mahkemelerden korkunuz yok çünkü size dava açacak savcı yok, hakim yok. Peki sizin Allah korkunuz da mı yok? Vicdanınız da mı yok? Sizde vicdan olsaydı, Allah korkusu olsaydı, kuldan utanmanız olsaydı burada güvenlik önlemi alırdınız. Yurttaşlarla dalga geçip bu tabelayı buraya asmazdınız. Yine söylüyoruz; burada yaşanacak ölümlerden DSİ sorumludur, Tarım Orman Bakanlığı sorumludur."

Mahalle sakinleri de DSİ'ye karşı tepkilerini dile getirerek, "Burası ölüm kanalı olmamalı. Bu yol trafiğe kapalı yazmışlar. 5 bin nüfuslu mahalle, insanlar nereden geçecek" deyip isyanlarını gösterdiler.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar