Kartal’da Kızılay Haftası coşkuyla kutlandı
(İSTANBUL)- Kartal'da Kızılay Haftası, minik öğrencilerin sergilediği gösterilerle coşkuyla kutlandı. Etkinlik, Kartal Belediyesi ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, Türk Kızılay'ın katkılarıyla Ergenekon İbrahim Şakir İlkokulu'nda düzenlendi.
Kartal'da Kızılay Haftası vesilesiyle özel bir program hazırlandı. Programa, Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç, Belediye Başkan Yardımcıları Hayri Doğruyol ve Mustafa Ağdaş, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Emre Koç, Türk Kızılay Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Başar Yöngel ve Sağlık İşleri Müdürü Sevin Köker ile birlikte okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik, öğrencilerin sergilediği koro performansıyla başladı. Sonrasında dev ekranda, Kızılay'ın kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği insani yardım çalışmalarını anlatan bir video gösterildi.
Günün en dikkat çekici kısmı, öğrenci drama gösterileri oldu. Çocuklar, 1868'de Kızılay'ın kuruluşu, Atatürk'ün kuruma "Türk Kızılay" adını verdiği 1935 yılı ve 1939 yılında gerçekleşen Erzincan Depremi gibi tarihi önemli anları sahneleyerek, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlandırdılar. İzleyicileri hem duygulandıran hem de gururlandıran performanslar büyük alkış aldı.
Okul bahçesinde kurulan stantlarda ise öğrenciler, Kızılay'ın afetler ve savaş dönemleri sırasında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Katılımcılar, miniklerin hazırladığı sunumları ilgiyle inceledi. Etkinlik boyunca dayanışma, merhamet ve insanlık değerlerinin önemi vurgulandı.
Bu etkinlik, hem eğitici hem de duygusal anları bir arada sunarken, Kartal Belediyesi temsilcileri ile protokol üyeleri, miniklerin Kızılay bilincini yaşatmak için gösterdiği çabaları için teşekkür etti.
Kaynak:ANKA