Manisa'da CHP'nin 39. Olağan İl Kongresi sürüyor
(MANİSA) – CHP'nin 39. Manisa Olağan İl Kongresi, sürdürülmekte. Tek aday olarak öne çıkan ve mevcut İl Başkanı olan İlksen Özalper, "Bu kürsü ve makamlar kişisel hedeflerin değil, halkın iktidarının kürsüsü ve makamlarıdır. CHP, iktidar olacak. Bu ülkeye demokrasiyi, adaleti, liyakati ve eşitliği yeniden biz getireceğiz" ifadesini kullandı.
Kongre, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Divan başkanlığının oluşumunun ardından katılımcılar, açılış ve protokol konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra adaylık konuşmalarına geçiş yaptı.
Kongrenin blok liste şeklinde yapılması konusunda oybirliğiyle karar alınırken, başkanlık için yalnızca mevcut İl Başkanı İlksen Özalper aday oldu. Özalper, yaptığı konuşmada iktidar temasına dikkat çekti.
İl başkanlığı görevini devraldığı zaman dilimini hatırlatan Özalper, yerel seçimlerde tarihî bir başarı elde ettiklerini ifade ederek, şu şekilde devam etti:
"İki yıl önce yine bu salonda CHP'nin kaderini değiştiren bir kongre yaşandı. O gün hepimizin kardeşi Ferdi Zeyrek İl başkanı seçildi. O kongre, sadece Manisa'nın değil, tüm Türkiye'nin değişim hikayesinin başlangıcıydı. Ferdi Zeyrek belediye başkanı olunca bu onurlu görevi devraldım. Amacımız belliydi. CHP'nin şanlı bayrağını Manisa'nın dört bir yanında sallandırmak. Bu göre, kimine göre imkansızdı. Ama hiçbirimizde umutsuzluğun ve kararsızlığın zerresi yoktu. İnançla başladığımız bu yoldan büyük bir zaferle çıktık. O değişim dalgası büyüdü, yayıldı ve Tüm Türkiye'yi sardı. CHP, 47 yıl sonra Türkiye'nin birinci partisi oldu. Başımızı her kaldırdığımızda başımızı eğen yüzde 25'lik cam tavan tuzla buz oldu. Manisa, uzun yıllar sonra yeniden CHP'nin kırmızı haritasına dönüştü. 77 yıl sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni ve 14 ilçesini kazandık. Bu başarı bir tesadüf değildi. Örgütlü bir beraberliğin, azmin, mücadelenin ve dayanışmanın eseriydi."
"Biz kazanacağız, halkımız kazanacak, Türkiye kazanacak"
Düzenlenen kongrelerin, CHP'nin iktidarından önceki son kongreler olduğunu vurgulayan Özalper, "Bugün bu kongrede sadece il başkanı seçileceğini sanan insanlar yanılıyor. Bugün, CHP'yi iktidara taşıyacak kadroları seçiyoruz. Söz veriyorum. Sokak sokak, mahalle mahalle, köy köy ve ilçe ilçe mücadelemizi durmadan ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Halka rağmen değil, halk için hep birlikte çalışacağız. Halkın iradesini savunacağız. Birlikte yürüdüğümüz bu yolda kimseyi geride bırakmayacağız. Biz kazanacağız, halkımız kazanacak, Türkiye kazanacak" şeklinde konuştu.
"Tüm saldırılara rağmen bizi geleceğe taşıyacak olan bu bağ daha da güçleniyor"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e teşekkürlerini sunan Özalper, "Manisa'mızın öz evladı, Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'e büyük bir minnet borcumuz var. Sizin cesaretiniz, halka kurduğunuz samimi bağ, siyasete yeniden inancı ve halkın kalbine umudu taşıdı. Çünkü siz, halkın içinden çıktınız. Tüm saldırılara rağmen bizi geleceğe taşıyacak olan bu bağ daha da güçleniyor. Aydınlık yarınlara duyduğumuz umut, dalga dalga yayılıyor. Sayın Genel Başkanım, bu yolda asla yalnız yürümeyeceksiniz, ne pahasına olursa olsun yanınızdayız ve arkanızdayız" dedi.
"Omuz omuza Halkın iktidarını kuracağız"
Özalper, iktidar mesajları vererek şu sözlere yer verdi:
"Bu kongrede, geleceğin yol haritasını belirliyoruz. Bu kürsü ve makamlar kişisel hedeflerin değil, halkın iktidarının kürsüsü ve makamlarıdır. CHP, iktidar olacak. Bu ülkeye demokrasiyi, adaleti, liyakati ve eşitliği yeniden biz getireceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi, kurtuluşun tek umududur. Kalktık ayağa, daha güçlü geldik. Manisa'dan başlayarak omuz omuza halkın iktidarını kuracağız. Dünya durdukça haykırmaya devam edeceğiz. Yaşasın CHP. Yaşasın kadınlar, gençler, emekçiler, halkın iktidarı."
Konuşmasının ardından geçmişte görev yapan il başkanlarını sahneye davet eden Özalper, birlik görüntüsü verdi.
Kaynak:ANKA