Manisa’nın kurtuluşunun 103. yılı: Başkan Dutlulu’dan mesaj

Manisa’nın kurtuluşunun 103. yılı: Başkan Dutlulu’dan mesaj
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı için mesaj yayımladı. Dutlulu, 8 Eylül 1922’nin bağımsızlık iradesinin sembolü olduğunu vurguladı; şehit ve gazileri andı.

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, 8 Eylül 1922’nin “bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin yeniden yandığı gün” olduğunu belirtti.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kenetlenen milletimizin azim ve kararlılığının en büyük göstergesi olan bu anlamlı günde; Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” diyen Dutlulu, Manisa’nın kurtuluşunun Anadolu’nun direniş ruhunun sembolü olduğunu ifade etti.

Dutlulu, “Şehitlerimizin emaneti olan bu cennet vatanı sonsuza dek korumak ve gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” sözleriyle mesajını tamamladı.

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşu 8 Eylül 1922’de gerçekleşmişti. Bugün, kentte 103. yıl kutlanıyor.

Kaynak:Bülten

Öne Çıkanlar